Darts-vb

Oktattuk a bukikat - vaskos profittal zártuk a vb-t

  • Cesc18

Nem kegyelmeztünk a fogadóirodáknak a darts-vb alatt, 15 tippel, közel 42%-os ROI mellett meghatszoroztuk a bankunkat.

Hétfő este Rob Cross győzelmével véget ért a 2018-as PDC darts-világbajnokság. Phil Taylornak nem sikerült a csoda, az utolsó lépcsőfokon bukott el, ám így is szenzációs vb-t futott és hiányérzet nélkül akaszthatta szögre a nyilait. A búcsúja a színpadon varázslatos volt, amiből Cross is kivette a részét, aki pontosan tudta, hogy a vb-címe ellenére nem ő a főszereplő. Taylor visszavonulásával véget ért egy korszak, ám látva honfitársa pazar felemelkedését, könnyen lehet, hogy egy új éra most vette kezdetét. 

Nem is olyan nagy meglepetés...

Akik a 2017-es világbajnokság óta nem néztek dartsot, számukra biztosan óriási szenzáció Cross győzelme, hiszen csak most debütált. Újoncként rögtön megkaparintani a Sid Waddell-trófeát nem kis teljesítmény, de a fantasztikusan sikerült őszi versenyei után a bukmékerek is számoltak vele, ugyanis előzetesen nem sokkal tartották esélytelenebbnek a vb-címre, mint például Taylort. Számokban ez úgy nézett ki, hogy a stoke-on-trenti végső sikere 9.50-es, míg honfitársáé 11.00-es oddson volt fogadható a   -nál.

Cross esélyt sem adott a döntőben Taylornak. - Fotó: PDC/Twitter

Cross megmutatta, hogy micsoda potenciál van benne, és amellett, hogy az egész torna alatt zseniális számokat hozott, fantasztikus játékosokat győzött le. Taylor mellett áldozatául esett a világelső Michael van Gerwen, előtte a regnáló junior világbajnok Dimitri van den Bergh, illetve az a Michael Smith, aki meghívást kapott a 2018-as Premier League-sorozatra. Egyáltalán nem volt tehát könnyű dolga, amiről a három döntő szettes továbbjutás is árulkodik, ahol pedig mentális erejéről tett tanúbizonyságot. 

Elmaradt a 9 nyilas

Sajnos a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan, a 2018-as kiírásban sem láthattunk tökéletes leget. Többen is azonban közel jártak ehhez, melyek közül a legemlékezetesebb a 63 éves Paul Lim és Taylor kísérletei voltak. Mindkettő legendás lett volna, ha összejön. Lim nevéhez fűződik az első 9 nyilas még 1990-ből. Hatalmasat szólt volna, ha most 27 év elteltével megismétli. Taylor a döntőben járt milliméterekre a bravúrtól. Szintén óriási lett volna, ha éppen karrierje utolsó profi mérkőzésén jön össze neki az első tökéletes leg a világbajnokságon. 

A torna meglepetésembere

Több outsider is nagyon szépen teljesített, de a legnagyobb szenzációt Jamie Lewis okozta, aki a selejtezőből egészen az elődöntőig menetelt - korábban más erre még nem volt képes, ráadásul végig pazar dartsot bemutatva. Soha korábban ilyen menetelést nem láthattunk a fiatal walesitől major tornán. Három kiemeltet búcsúztatott, köztük Peter Wrightot, aki 103-as átlaggal is csak egy szettre volt jó ellene.

Lewis okozta a torna egyik legnagyobb meglepetését Wright kiütésével. - Fotó: skysports.com

Lewis ezzel a teljesítménnyel a ranglistán is feljebb kapaszkodott, így idén már komolyan oda kell rá figyelni. 

Nem a rekordok világbajnoksága

A tökéletes leg mellett a rekordok is elmaradtak az idei vb-n, de így sem panaszkodhatunk. 656 darab 180-as dobás született, ami 52-vel kevesebb, mint a tavalyi 708-as rekord, ugyanakkor 2-vel több, mint a 2016-ban felállított 654-es csúcs. Termékenyek voltak tehát a fiúk most is, főleg, ha azt nézzük, hogy mennyi egyoldalú meccs volt. Nem félünk attól, hogy ez a 708-as rekord túl sokáig fog élni, hiszen a kicserélődő mezőny is fantasztikusan szórja a maximumokat. 

Szintén nem volt hiány 100+ kiszállókban sem, iszonyat mód termelték, összesen hat játékosnak jött össze a 170-es. 

Beáraztuk a fogadóirodákat

Nem volt a világbajnokságon olyan játéknap, amit ne vezettünk volna fel, illetve kivétel nélkül mindig egy nap fogadása tippet is ajánlottunk, azaz összesen 15 tippet kínáltunk a torna idején.

Az első összesítőnket az első körös küzdelmek után tartottuk, akkor a sok meglepetés ellenére ikszre hoztuk ki az első nyolc napot. Ami azonban ezután következett, arra még mi sem nagyon számítottunk. A hátralévő hét játéknapon nem tudtunk hibázni, így pedig vaskos profittal zártuk a vb-t.

Ha 1 egységgel fogadtuk meg a tippeket, akkor a végére 6.28 egység profitot könyvelhettünk el, ám a legbeszédesebb, hogy mindezt 41.87%-os ROI mellett. 

 

Összegzés
# Cikk Profit
1. játéknap Világbajnok ellen kezd Van Gerwen -1
2. játéknap Színpadon Taylor, de Buntigék ellophatják a showt +0.75
3. játéknap Bemutatkozik Anderson, az underdogokra éri meg tenni? +1.55
4. játéknap Chizzynél kiszakad a 180-as zsák? -1
5. játéknap Suljovic és Gurney is megizzadhat +0.65
6. játéknap Színpadon Barney és Lewis, jöhet az első 9 nyilas -1
7. játéknap Bajba kerülhet Smith és Whitlock +0.80
8. játéknap Papírformákkal duplázhatjuk tétünket -1
9. játéknap Suljovic pokoli, Van Gerwen és Anderson sima meccs elé néz +0.83
10. játéknap Könnyedén megoldja Taylor vagy bajba kerül? +0.70
11. játéknap Van Gerwen ismét oktathat, kétszeres pénzért kockáztatunk +1.40
12. játéknap Ideje Suljovic ellen fogadni, Taylor és Anderson kötelező győzelem előtt +1.40
13. játéknap Taylorra és sok 180-ra fogadunk +0.75
14. játéknap Borul a papírforma vagy összejön a Van Gerwen-Taylor álomdöntő? +0.60
15. játéknap Beteljesedik Taylor hollywoodi sztorija vagy Cross keresztbe tesz? +0.85
Nyertes tipp: 11, Vesztes Tipp: 4, Profit: +6.28, ROI: +41.87%