Darts-vb

Trófea helyett hatalmas verést kapott Taylor, Cross a világbajnok!

  • Cesc18

Egyoldalú meccset hozott a 2018-as PDC darts-vb döntője, miután Rob Cross 7-2-vel gázolt át a búcsúzó legendán.

Hétfő este a jubileumi, 25. PDC darts-világbajnokság döntőjére került sor, melyben a 16-szoros győztes Phil Taylor és a 20. kiemelt Rob Cross feszült egymásnak. Az 57 éves stoke-on-trenti legenda 19. alkalommal jutott be PDC darts-vb-n a fináléba, míg honfitársa először, ám a hatalmas tapasztalatbeli különbség ellenére, a bukmékerek szinte 50-50-re hozták ki az esélyeket, a tornán ugyanis egyformán fantasztikusan teljesítettek a döntőig vezető úton. Az oddsmesterekkel ellentétben viszont a magyar fogadók egyértelműen Taylornak szavaztak bizalmat a mérkőzés előtt. 

Taylor 17., Cross első világbajnoki címét készült elhódítani. - Fotó: skysports.com

A fantasztikus bevonulások után Cross kezdhette a mérkőzést, akin a megilletődöttség apró jele sem látszódott és egy brékkel, parádés 103.56 pontos körátlaggal nyerte az első szettet, az oddsok pedig rögtön megfordultak (1:0).

A rövid szünet sem hozott változást, a fiatalabb angol rögtön brékelt, majd kétszer hozva a sajátját, másodiknál a szettért 167-es kiszállót oldott meg minimális nyomás alatt. Taylor sem hozott gyenge játékot, de a Cross-parádéra nem találta az ellenszert (2:0).

Nem történt változás a harmadik felvonásban sem, sőt, még inkább nyílt az olló közöttük. Ezt a szettet már tükörsimán, nullára húzta le Cross, többek között egy újabb brutális, 153-as kiszállónak köszönhetően (3-0).

A második szett után már csak 1.10-szeres pénzt fizettek "Voltage" vb-címére az állami irodában

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

A negyedik szettben már Taylor is elkezdett éledezni, aminek első jele egy zseniális 151-es kiszálló volt, majd ezt megfejelte egy brékkel. A stoke-on-trenti innen már nem engedte ki a szettet, így a 0-3-ra, 3-0-lal válaszolt és feliratkozott az eredményjelzőre (3-1).

Taylor zseniálisan jól kezdte az ötödik szettet, olyannyira, hogy milliméterekre volt karrierje első világbajnoki kilenc nyilasától. A D12 azonban kifogott rajta, de amit még jobban bánhatott, hogy utána még egy kört elszórt a kiszállókra, amit Cross meg is büntetett, így a momentum és a brék is elszállt. Ezt követően a 27 éves angol rettentő magabiztosan nyert két leget, ezzel ismét kiosztva egy 3-0-t (4-1).

Cross öt szettet követően 107.97-es körátlaggal és 67%-os kiszállózással állt!

A fiatalabb angol a folytatásban sem lassított, a hatodikban kapásból egy 11 nyilassal brékelt. Kezdésből sem sok esélyt adott honfitársának, Taylor ugyan a sajátját hozta egy 123-as kiszállóval, de a brékre sansza sem volt (5-1).

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

Nem jött fordulat a hetedik felvonásban sem. Taylor már azt ünnepeltette, hogy egyáltalán leget tudott fogni, a közönség pedig annyira unatkozott, hogy Michael van Gerwent kezdték el éltetni...Cross tartva a remek formáját, ismét egy nagyon sima szettet húzott be (6-1).

A vb-cím közelsége egy leheletnyit görcsössé tette Crosst, először a meccsen nem jöttek neki a kiszállók, Taylor pedig ott volt a nyomában és kihasználta az adódó lehetőségeket, és némileg kozmetikázott az eredményen (6-2).

Taylor közel járt egy 9 nyilashoz a döntőben. - Fotó: Twitter/PDC

A gyengébb játék egy szett erejéig tartott Crossnál, a kilencedik felvonásban már újra ellenállhatatlanul játszott és egy korai brékkel gyorsan egy legre került a trófeától. Nem lehet mondani, hogy túlságosan remegett volna a fiatal angol keze, hiszen egy 140-es kiszállóval szerezte meg a vb-címet (7-2).

Cross egészen döbbenetes teljesítményt nyújtott az egész döntő alatt, így abszolút méltó helyre került a 2018-as Sid Waddell trófea, míg Phil Taylor egy világbajnoki fináléval búcsúzott.

Nagyszerűen érzem magam, megnyertem életem első vb-címét, de ez most egy legenda visszavonulásáról szól. 15 évvel ezelőtt az volt az álmom, hogy játsszak ezzel a fickóval, most megtettem - fenomenális volt. 1990-ben születettem, amikor Taylor első világbajnokságát nyerte, hihetetlen, amit a sportért tett. A legjobbakat kívánom neki a "nyugdíjas" évekre.

- nyilatkozta Cross a győzelmét követően.

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/