Darts-vb

Taylor előhúzott valamit a régiből, ismét korrekt pénz ütötte a markunkat

Összejött Phil Taylor és Gary Anderson álomnegyeddöntője, Mensur Suljovic viszont csomagolhatott.

Spanyol-angol csatával vette kezdetét a délutáni szakasz, avagy Antonio Alcinas és a 23. kiemelt Darren Webster nézett farkasszemet egymással. Utóbbi esélyeshez méltóan, 52%-os kiszállózással nagyon magabiztosan, 4-0-ra hozta a kötelezőt.

Elmaradt az izgalom a nap rangadóján. - Fotó: skysports.com

Websterék meccse után a nap rangadójára került sor az 5. kiemelt Mensur Suljovic és a friss junior világbajnok Dimitri Van den Bergh főszereplésével. Előbbi két nem túl meggyőző győzelemmel jutott el idáig, míg a belga sziporkázó teljesítménnyel, így a mérkőzés előtt meglepetést szimatoltunk. Nem csalt az orrunk, arra azonban mi sem számítottunk, hogy Van den Bergh 4-0-lal küldi haza az osztrákot. Suljovic szokatlanul gyengén kiszállózott, ez pedig nem fért bele a belga ellen, aki tömegben is jobb volt nála. 

Ez hihetetlen. 4-0 a világ ötödik legjobbja ellen. Ez volt a célom, fantasztikus, hogy eljutottam a negyeddöntőig. De itt még nincs vége. Képes vagyok rá, hiszek benne. 

- mondta a mérkőzés után Van den Bergh, akinek továbbjutására 2.40-szeres pénzt fizettek az állami irodában.

Valamivel izgalmasabban alakult a 20. kiemelt Rob Cross és a 29. John Henderson meccse. Cross jól kezdett, de 0-2-nél feltámadt a skót Óriás és nagyon közül került az egyenlítéshez. Végül az angol szíve helyén volt és megúszta, hogy Henderson 2-2-re zárkózzon fel, 3-1-ről pedig már könnyedén fejezte be. 

Az esti etapot két meglepetésember, Jamie Lewis és James Richardson mérkőzése nyitotta. Előbbi szerdán a torna legkomolyabb szenzációját okozta azzal, hogy kiütötte a végső győzelemre is esélyesnek tartott Peter Wrightot, ráadásul nem is akármilyen játékkal, a meccs végén 107.27 pontos körátlag díszelgett a neve mellett. Lewis szekere ezúttal kicsit lassan indult be, így az első szett még az angolé volt, 1-1 után viszont egyre erősödött a walesi játéka, amivel Richardson már nem igazán tudott konkurálni.

Lewis 4-1-gyel vette a nyolcaddöntős akadályt, és az első selejtezős játékos lett, aki a jelenlegi világbajnoki lebonyolításban a legjobb nyolc közé tudott jutni. 

Angol házi rangadóval folytatódott a program, méghozzá a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és a 2014-es junior világbajnok Keegan Brown főszereplésével. A Stoke-on-Trent-i legenda nem akart semmit a véletlenre bízni, parádés játékkal (107.19-es átlag) gyorsan 2-0-ra meglépett.

Taylor esélyt sem adott fiatal honfitársának. - Fotó: skysports.com

Brown a harmadik szettben kezdett magához térni, de hiába állt a szépítés küszöbén, Taylor egy briliáns dupla duplás kiszállóval tovább növelte előnyét. Hasonlóan alakult a negyedik felvonás is, a fiatal angol szépen küzdött, de a döntő legben az "öreg" előhúzott egy 106-os kiszállót, amivel pontot is tett a meccs végére. 

Taylor 101.34-es körátlaggal és 63%-os kiszálló hatékonysággal zárta a mérkőzést, illetve a 12 megnyert legjéből 11-et öt körön belül fejezett be.

Jól éreztem magam. Az egyetlen dolog, amire gondoltam, hogy nyomás alatt tartsam Keegant, aki vélhetően élete legnagyobb fellépésén vett részt. 

- nyilatkozta az 57 éves angol, aki mindössze 15 leget veszített eddig a tornán. 

Forrás: https://www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

Az est zárómeccsén a kétszeres világbajnok Gary Andersont és az angol Steve Westet invitálták a tábla elé. Taylorhoz hasonlóan a skót klasszis sem szeretett volna túlórázni, ennek megfelelően az első szett döntő legét rögtön egy 100+ kiszállóval vitte el, igaz, kellett előtte, hogy az angol 60 pontra hibázzon. Westet a kihagyott lehetőség nem különösebben zavarta össze, ugyanis remek játékkal egyenlített, majd a harmadik és negyedik szettben is megráncigálta a skót bajszát. Mindkétszer döntő legre kényszerítette Andersont, ott azonban a világbajnok tudott pontosabb lenni. 

Az ötödik játszmában tovább szorongatta a skótot West, és ezúttal sikerült behúznia a döntő leget, miközben Anderson két meccsnyilat rontott és a mozdulataiból úgy tűnt, hogy valamiféle comb- vagy deréksérüléssel küszködik. Nagyobb bajba azonban nem került Gary, ha pokoli gyötrelmesen is, de a hatodik felvonásban kiharcolta a továbbjutást. 

PDC darts-vb, 12. játéknap (december 28, csütörtök) eredmények:
Meccs Eredmény
Antonio Alcinas-Darren Webster 0-4
Mensur Suljovic-Dimitri Van den Bergh 0-4
John Henderson-Rob Cross 1-4
Jamie Lewis-James Richardson 4-1
Phil Taylor-Keegan Brown 4-0
Gary Anderson-Steve West 4-2

Kattints a képre a játékért!