Darts-vb

Taylorra és sok 180-ra fogadunk - napi tippek a vb-re!

Pénteken a negyeddöntős összecsapásokkal folytatódik a 25. PDC darts-világbajnokság.

Csütörtökön teljessé vált a negyeddöntős mezőny, de nincs megállás, pénteken már az elődöntőért játszanak a fiúk. Az alsó és a felső ágon egyaránt lesz egy döntőnek beillő negyeddöntő, illetve két olyan derbi, ahol mindkét játékos először juthat világbajnokságon a legjobb négy közé.

PDC darts-vb, 13. játéknap - péntek (december 29.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Jamie Lewis-Darren Webster 1.70 1.90
14:45 Dimitri Van den Bergh-Rob Cross 3.40 1.22
20:15 Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld 1.14 4.40
21:15 Phil Taylor-Gary Anderson 1.70 1.90

A selejtezős Jamie Lewis és a 23. kiemelt Darren Webster nyitja a 13. játéknap programját. Mindketten meglepetésre jutottak el idáig, bár utóbbi 11 évvel ezelőtt játszott már negyeddöntőt a világbajnokságon, de akkor Phil Taylor túl nagy falatnak bizonyult. Most valamivel könnyebb dolga lesz Websternek, de ahogyan az oddsok is mutatják, inkább a 26 éves walesi a mérkőzés favoritja. Lewis rettentő magabiztosan dobál, a tornaátlaga 100.84, ami zseniálisan jó. Persze ezt jól megdobja a Peter Wright elleni 107, de a másik két mérkőzésén sem járt messze a 100-tól. Webster most nem hoz annyira parádés számokat, de egyrészről nem is volt rá szüksége, másrészről elmondta, hogy nyerni szeretne és nem érdekli a statisztika.

Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Nem számít ki ellen játszok. Van egy küldetésem, mégpedig, hogy tábla elé álljak és elvégezzem a munkám. 

- nyilatkozta Webster az Antonio Alcinas ellen 4-0-ra megnyert találkozót követően. 

Nagyon eltökélt az angol, de legalább ennyire elszánt Lewis is. A walesi játszott eddig meggyőzőbben, de itt már tényleg óriási lesz a tét, ami befolyásolhatja a játékosok teljesítményét. Igazi ki-ki meccs, ami simán elmehet 9 szettig. Ha győztesre kellene fogadnunk, akkor Lewisra tennénk, de a legjobb tipp véleményünk szerint a 7,5 szett felett, ami 1.83-as szorzón fogadható.

Nehéz negyeddöntő előtt a 20. kiemelt angol. - Fotó: skysports.com

Ki-ki meccsnek ígérkezik a friss junior világbajnok Dimitri Van den Bergh és a 20. kiemelt Rob Cross csatája is, még ha az oddsok nem is ezt mutatják. Cross annak ellenére, hogy első világbajnokságán szerepel, nagyon korrektül elviselte eddig az esélyesség terhét, míg a fiatal belga remekül kihasználta, hogy komoly figyelem nélkül surranó pályán menetelhet. Van den Bergh csütörtökön az 5. kiemelt Mensur Suljovic ellen borította a papírformát, de most Cross még keményebb diónak ígérkezik, mert a volt villanyszerelő pazarul dobja a tömeget. 

Crossnak Michael Smith ellen volt már egy brutális adok-kapok meccse, akkor közel állt a kieséshez, de az jól látszik, hogy jelenleg extra kell ellene. Van den Bergh-ben megvan az X-faktor, és a hozzáállása is nagyon jó, hiszen nem arra koncentrál, hogy ki az ellenfele, hanem arra, hogy a saját játékát hozza. Ha a legjobbját teszi a színpadra, azzal nagyon sokra hivatott. A negyeddöntő volt a célja, így erre a mérkőzésre még nyugodtabban állhat ki, a nyomás pedig nem rajta lesz. 

Dimitri egy újabb fantasztikus játékos, aki ellen egyáltalán nem lehet biztosra menni. De mindaddig, amíg teszem a dolgom és nem kapcsolok ki, jó úton haladok. 

- mondta Cross, aki kitért arra is, hogy mennyire fantasztikus az Ally Pally közönsége előtt játszani.

Ha nem nyomja agyon őket a tét, akkor egy igazi tűzijátékra számíthatunk, ahol a magas kiszállók és a 180-ak is repkedni fognak. Cross Smith-szel egy végletekig kiélezett meccset vívott, míg John Henderson ellen volt egy kisebb hullámvölgye, amiből nehezen jött ki, így a legjobb tippnek a +2,5 szettel megtámogatott Van den Bergh győzelmet gondoljuk. A belga annyira összeszedett és elszánt, hogy nehezen tudjuk elképzelni, hogy nagy verést kapjon. Sőt, ha győztesre kellene tenni, inkább felé húzunk.

Az esti etap két csúcsrangadót tartogat, elsőként a két holland zseni, Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld néz farkasszemet egymással. Tavaly és tavalyelőtt egyaránt megmérkőztek a londoni publikum előtt, és mindkét alkalommal emlékezetes derbit vívtak. A 2016-os vb-n Barney borítani tudta a papírformát, és egy elképesztő drámai meccsen verte a 105-ös átlagot dobó honfitársát. Akkor az nagyon rosszul esett Van Gerwennek, aki ezt az előző évi elődöntőben egy 114-es átlaggal 6-2-re torolta meg a 109-es átlagot szóró ötszörös vb-győztes legenda ellen. Ezek után nem készülhetünk most sem másra, mint egy parádés összecsapásra. 

Barneveld elkaphatja világelső honfitársát. - Fotó: skysports.com

Barneveld a világbajnokság előtt nem igazán csillogott, ám az Ally Pallyben újra a szebbik arcát láthatjuk, és eddig három rettentő magabiztos győzelmet aratott. Van Gerwennek az előző körben Gerwyn Price ellen akadtak problémái, de ebből messzemenő következtetést ne vonjunk le, hiszen még neki is lehet gyengébb napja. Bár gyorsan tegyük hozzá, hogy így is 100-as átlaggal zárta a meccset...

Egy igazán parázs meccsre számíthatunk, pláne azok után, hogy Van Gerwen azt nyilatkozta, hogyha a topjátékát hozza, akkor honfitársa nem fogja tudni legyőzni.

Tény, hogy egy 110+ átlaggal lehetetlen konkurálni, de kérdés, hogy ez jelenleg benne van-e Van Gerwenben. Ami szinte garantált, hogy Barneveld minimum az eddig mutatott játékát a színpadra teszi, de ismerve, még emelni is fog a játéka színvonalán. 

Az oddsokkal abszolút nem értünk egyet, hiszen, ha van játékos, aki elkaphatja Van Gerwent, akkor az éppen Barneveld.

Érdemes lehet itt rámenni a sok 180-ra, ugyanis tavaly 8 szett alatt 29-et, míg tavalyelőtt 7 szett alatt 18-at dobtak.

Úgy gondoljuk, hogy ha hozzá azt, amit egymás ellen hozni szoktak, akkor most is legalább 7-8 szett fog dönteni, így a 17.5-ös határt túlszárnyalhatják. 

Nap fogadása: Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 17.5
@1.75
Fogadási határidő: péntek, 20:00

A negyeddöntők sorát Phil Taylor és Gary Anderson mérkőzése zárja, amely legalább annyira izgalmasnak ígérkezik, mint a holland rangadó.

Előzetesen inkább fordítva lehetett az oddsokat várni, ám a tegnap este fordulatot hozott az esélyeket illetően. Amíg Taylor rettentő magabiztos és meggyőző játékkal simán győzött, addig Anderson borzasztóan szenvedett és látszólag egy sérülés is hátráltatta. Sajnos nem tudni mennyire komoly probléma ez a skótnál, ugyanis a mérkőzése után nyilatkozni sem nyilatkozott. Ellentétben az "öreggel", aki viszont egyre elszántabb.

Furcsa, de most azt kell, hogy mondjam, hiszek benne, hogy sikerülhet. Akár így lesz, akár nem, de úgy érzem, hogy meg tudom csinálni. Ha a magabiztosságom emelkedik és jól játszok, akkor azt hiszem megcsinálhatom.

- mondta Taylor, aki 101-es átlaggal vette az előző akadályt.

Ha Anderson nem kapja össze magát, akkor nehéz elképzelni, hogy legyőzze Taylort. A közönség ráadásul egy emberként áll majd a Stoke-on-Trent-i legenda mögé, ezt pedig már a korábbi világbajnoki meccsükön sem túl jól viselte a skót. Nem érezni most Garyben az átütőerőt, így szerintünk Taylor megy tovább. 

 



Napi tippjáték kérdés:

 

17.5-nél több vagy kevesebb 180 születik a Van Gerwen-Barneveld meccsen ?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: péntek, 20:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A tizenharmadik játéknap sorsolása: