Darts

Erre a nagy önbizalomra még Gerwen is ráfázhat

Összejött a holland csúcsrangadó a negyeddöntőben, a címvédő Michael van Gerwen Raymond van Barneveld ellen lép színpadra pénteken.

Bár a vb messze nem a papírformákról szól, a két holland zseni nem hibázott, így akárcsak az előző két tornán, úgy idén is összemérhetik tudásukat.

Az öt nyertes szettre menő meccsen a fogadóirodák szerint Gerwen a favorit, hiszen a tar holland sikere 1.22-es szorzón fogadható, szemben Barney hatszoros oddsával, ami Gerwen legutóbbi meccsén mutatott teljesítményét is figyelembe véve akár túlzónak is tűnhet.

Viszont Gerwent nem bizonytalanította el, hogy önmagához képest Gerwyn Price ellen gyengébben játszott. A walesi elleni meccs után adott nyilatkozatában Gerwen pocséknak titulálta a saját teljesítményét, majd amikor a Barneveld elleni meccséről kérdezte a riporter, nagyon magabiztos választ adott. "Ha a topjátékomat hozom, Barney nem lesz képes legyőzni engem" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy a szerdai játéka nem lesz elegendő a sikerhez. "Barneveld ellen jobbnak kell lennem, Price ellen nagyjából 85 százalékot tudtam kihozni magamból, de biztos vagyok benne, hogy Barney ellen jobb leszek".

Ahogy fentebb is írtuk, a két holland az elmúlt két vb-n is egymásba szaladt, tavaly az elődöntőben Van Gerwen 6-2-re tudott nyerni, úgy, hogy Barneveld fantasztikus játékot produkált. Két éve viszont a nyolcaddöntőben az idősebb hollandus nyert 4-3-ra, azt a találkozót pedig a mai napig felemlegetik a fanatikusok, mint minden idők egyik legjobb meccsét.

Hogy ezúttal melyik sztár lesz a nyerő, az péntek este kiderül.

Ti kire fogadnátok?

Fogadás a győztesre    
Micheal van Gerwen Raymond van Barneveld
1.22 6.00