Olasz foci

Bundázás miatt bukhatja el a feljutást a Parma

Ha beigazolódik a szövetség gyanúja, akkor két játékosa miatt bukhatja a feljutást a Parma.

Pénzügyi nehézségek miatt 2015-ben sorolták vissza egészen a negyedosztályig a nagy múltú Parma együttesét. A sárga-kékek ezt követően három év alatt három szezont ugrottak fel és idei eredményeiknek köszönhetően a következő szezont már a Serie A-ban kezdik meg. Az utolsó fordulóban Gianluigi Buffon egykori csapata a Spezia vendégeként vívta ki az automatikus feljutást, ám nem kizárt, hogy annak körülményei komoly bajba sodorják a klubot.

Fotó: The Saint

Mint arról több oldal, köztük a BBC is beszámol, nyomozást kezdeményeztek a csapat két játékosának üzenetei miatt. A hírek szerint ugyanis Emanuele Calaio és Fabio Ceravolo a Spezia játékosoknak írt olyan üzeneteket, amelyben arra kérték tét nélkül játszó ellenfelüket, hogy ne vegyék olyan komolyan a mérkőzést.

A parmai csapat nemrég hivatalos közleményben írta meg, hogy látták az üzeneteket és szerintük azok semmilyen félreérthető elemet nem tartalmaznak, de természetesen tiszteletben tartják a liga szándékát és minden erejükkel azon lesznek, hogy segítsék a nyomozást.

Az ügy ugyan már több napja robbant ki, ám az indulatok nem csillapodtak, a Parma riválisai erőteljesen támadták a csapatot, amiért bundázással jutottak fel a Serie A-ba.

"Nem vagyunk hajlandóan részesei lenni ennek az egymásra mutogatásnak és vádaskodásnak. Ez az egész egy cirkusz, ami most folyik, de szurkolóinkat arra kérjük, maradjanak ki belőle és támogassák a klubot. A Parma fennállása során nem került ilyen botrányba és hiszünk játékosaink tisztaságában is. Mindannyian megérdemeljük az igazságot, amely remélhetőleg hamarosan kiderül és végre lezárhatjuk ezt az ügyet" - áll a közleményben.

Calaio és Ceravolo tíz napon belül állnak bíróság elé, ahol kiderül, mi is lesz az ő, valamint a klubjuk büntetése.

[2600388] 2018-05-18 20:30:00 Spezia - Parma Calcio 1913x;