Serie A

A forduló legjobb tippje nem éppen a megszokott

  • varin

Bergamóba a Parma látogat, ami papíron egy fix 1-es, de a hazainál akad sokkal jobb tipp.

Vízkereszt ünnepén hagyományosan pályára lép egész Itália, a 18. forduló hétfői menüjében pedig olyan nyalánkságok találhatóak, mint a Juventus-Cagliari, a Napoli-Inter, Zlatan bemutatkozása a Milan-Sampdorián, vagy éppen az Atalanta-Parma, amelyhez igencsak meglepő módon a forduló legerősebb tippje kötődik.

{"headTitle":"Atalanta-Parma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-06 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atalanta","odds":"1.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Parma","odds":"9.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Olyan nagyon nem is mennénk bele itt az esélyek és a hiányzók boncolgatásába, hiszen 1.28-ért semmiképpen sem látunk értéket a hazai győzelemben, illetve a hendikepben. Tény, hogy 2019-től Gasperiniék egy Milannak lőtt ötössel búcsúztak, az is tény, hogy tavaly oda-vissza simán verték a parmai csapatot, de ne menjünk el szó nélkül a vendégek parádés szereplése mellett sem. A nagy múltú gárda a féltávhoz közeledve 11 ponttal van a veszélyzóna fölött, és ugyan győzelem esetén sem léphetnek feljebb a hetedik pozícióról, de már akkor is nagyon boldogok lennének Gervinhóék, ha valahogy egy 10-11. pozíció meglenne.

Mindazonáltal viszonylag kevés esély van a vendégek pontszerzésére, kisülhet ebből a meccsből egy 3-0 körüli eredmény, amely még tovább segítheti tippünket.

A fogadóirodák ugyanis 4,5-re húzták a lapok határát ezen a meccsen, amely Itáliában kevésnek számít, itt mégis rendkívül magasnak mondható, méghozzá a csapatok és a játékvezető miatt.

Ebben a párosításban ugyanis nem csak a teljes bajnokság két legsportszerűbb csapata, de egyik legvajszívűbb bírója is találkozik, kezdjük utóbbival. Pasqua hét meccsen dirigált eddig a szezonban, ezeken 27 lapot osztott ki, amelyből piros nem is volt. Összehasonlítva, más játékvezetőknek a 7 meccs átlagosan 40 körüli lapszámra volt elég, de Guida sporttárs például 44 sárgát, 3 dupla sárgát és 4 azonnali pirosat osztott ki, amíg emberünk átlaga 4,0 alatt volt. Pedig Pasqua vezetett olyan balhés csapatoknak is meccset, mint a Bologna, a Cagliari vagy a Milan.

Mindemellett a csapatok is jeleskednek a korrekt játékban, a 2019-es meccsükön úgy lett 1+1 sárga, hogy mindössze 23 fault volt.

És ami talán a legdurvább statisztika mind közül: az Atalanta a 17 meccséből csak 6-szor kapott legalább 3 lapot, míg a teljes bajnokságból egyetlen csapatként a Parmánál még nem volt piros lap és mind a 17 meccsükön (!) 4 sárga alatt maradtak.

{"headTitle":"Atalanta-Parma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-06 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: Atalanta 3 lap alatt + Parma 4 lap alatt","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3135601] 2020-01-06 15:00:00 Atalanta - Parma Calcio 1913x;