Olasz Kupa

Ha van meccs, ahol nem fogadnánk a favoritra...

  • varin

Hazai pályán a Parma nem underdog nálunk a Romával szemben.

Fotó: EU Prime Time Football

Az Olasz Kupa nyolcaddöntőihez érve egyelőre nem találkozhattunk igazi bombameglepetéssel, bár az Atalanta kiesése korántsem papírforma. Fogadási szempontból viszont a sorozat nagyon érdekes és izgalmas, hiszen volt olyan meccs, ahol gólgálát vártunk a két csapat stílusa és motivációja okán, mégsem lett az (Napoli-Perugia), volt, ahol tartalékosan szenvedő sztárcsapatot vártunk, majd végül az edző hazudott és simán kitömték ellenfelüket (Inter-Cagliari) és volt olyan, ahol a kiscsapat állt ki B-kerettel, emiatt élőben szanaszét lehetett bombázni a szintén tartalékos, de így is rendkívül izmos gigászt (Juventus-Udinese). A nyolcaddöntők eddig lejátszott hét párharca mind hazai továbbjutást hozott, hatszor rendes játékidőben, és ha ez a trend nem is biztos, hogy ennyire meggyőzően fog folytatódni, a Parma-Roma meccsen a vendégekre biztosan nem voksolnánk.

{"headTitle":"Parma-Roma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-16 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Parma","odds":"3.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Roma","odds":"1.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Fonseca mester ugyanis tele van sérültekkel és hiányzókkal, formájuk okán pedig egyébként sem rohanunk a bukikhoz a 2-es alatti idegenbeli szorzóért. A súlyos sérülést szenvedő és az Eb-t is kihagyó Zaniolo mellett ugyanis Pastore, Zappacosta, Fazio és Mkhitaryan sem bevethető sérülés miatt, miként Edin Dzeko, a Farkasok házi gólkirálya eltiltott. Visszatérők is akadnak viszont, Kluivert, Santon és Cristante is bevethető, habár a fizikai állapotuk erőteljesen kérdéses.

Amúgy sem gondolnánk, hogy prioritás lenne jelenleg az örök városban a sorozat, hiszen a Farkasok egy pontra vannak az Atalantától, hétvégén pedig egy nagyon kötelező győzelemért utaznak Genovába. Kell is a pont Fonsecáéknak, hiszen az elmúlt két meccsen a két torinói gárda vitte el az egységeket az Olimpicóból, így a Luigi Ferrarisban már nem szabad hibázniuk.

A Parma viszont nyugodt szívvel helyezheti előtérbe a Coppát, mégpedig azért, mert hétvégén annak a Juventusnak a vendégei lesznek, ahol ők csak nyerhetnek, hiszen még egy sima vereség esetén sem vennék D'Aversa fejét, a sárga-kékek ugyanis kitűnő szezont futnak. Ugyan beleszaladtak egy csúnya bergamói ötösbe, viszont hazai pályán nagyon erősek, 7-1-4-es mérlegük egy kiscsapathoz képest kalapemelést érdemlő teljesítmény, ráadásul a legyőzöttek között akad a Roma is, amely november elején kapott ki 2-0-ra a Tardiniben.

A két fél között azért akad még tudásbeli különbség, de a Parma jelenleg jobb formában van, hazai pályán játszik, kevésbé tartalékos és motiváltabb is a kupát illetően - ez pedig egy olyan mix, amely kiadja, mire is érdemes fogadni csütörtökön este.

{"headTitle":"Parma-Roma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-16 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Parma +0.75","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3158150] 2020-01-16 21:15:00 Parma Calcio 1913 - Romax;