Serie A

Parmában kiárusítják az öltözőt és hétvégén sem lép pályára a csapat

  • Javi Moreno

Az egykor szebb napokat megélt klubnál már a padokat és az öltözőkabinokat is eladják, ráadásul péntek délután bejelentették, hogy nem lépnek pályára Genovában

Komikusan elkeserítő kezd lenni a helyzet Parmában. Miután a klubnak nem maradt pénze, hogy az Udinese elleni hazai találkozóra biztosítsa a mentő- és a biztonsági szolgálatot, a találkozó elmaradt a múlt hétvégén. Azonban az élet nem áll meg, a sárga-kékeknek vasárnap délután már Genovában lett volna jelenésük.

A játékosok először vállalták, hogy a találkozóra saját költségen, autókkal utaznak majd el, ám hazamenniük már aligha lett volna hova, ugyanis a klub kiárusítja a teljes öltözőt. A márciusi árverésen mintegy kétezer euróért értékesítik majd az öltözőkben található padokat, öltözőkabinokat és fényképeket.

Néhány név a 98/99-es UEFA-kupa-győztes csapatból: Buffon, Sensini, Dino Baggio, Crespo, Verón, Fabio Cannavaro, Chiesa, Thuram, Asprilla, Fiore

Egyébiránt a helységeket már hónapok óta senki nem takarítja, ugyanis a klub alkalmazottai hét hónapja nem kaptak fizetést. A játékosok felé körülbelül ötmillió euróval tartoznak, de ezen kívül még a személyzet felé is adósak, továbbá adóhátralékuk is van, emiatt pedig februárban csődeljárást kezdeményezett az ügyészség ellenük.

Péntek délután azonban Alessandro Lucarelli, a csapat kapitánya bejelentette, mégsem utaznak el Genovába. Ennek ellenére a játékosokon aligha múlt bármi is. Rómában ikszeltek Tottiék ellen, de előtte is minden meccsen a maximumot nyújtották, egyetlen nagyobb vereségbe sem szaladtak bele. Sajnos valós esély van rá, hogy a klub történetének utolsó meccsét játszották a Roma ellen, és legalább a búcsú szépen sikerült.

Szomorú történet egy igazán szerethető csapatról...

Parma#ita-parma
2015-02-28;55
2015-03-01;55
2015-03-02;55
165993