Átigazolás

Tőzsér vágya teljesült, a Watfordnál folytatja

Tőzsér Dániel szombaton aláírt a Parma csapatához, hétfőn pedig kölcsönszerződést kötött a Watford vezetőségével. A magyar válogatott futballista két évre kötelezte el magát az angol együtteshez – amelynek már tavasszal meghatározó játékosa volt.

Tőzsért nem marasztalta a Genoa, viszont örömmel maradt a Watfordnál

Tőzsér Dániel kedden csatlakozik a Watfordhoz és bízik benne, hogy célba vehetik a rájátszást jelentő helyek egyikét az angol másodosztályban.

Különleges orvosi ellenőrzésen vagyok túl, a szokásos vizsgálatok mellett csaknem két órán át feküdtem az MRI-gépben - mondta Tőzsér Dániel. - Szerencsére mindent rendben talált a szakorvos, így este aláírtuk a megállapodást és holnap csatlakozhatok a Watford keretéhez. Sokáig nem tartoztam a Parma kötelékébe… A viccet félretéve: ezt így terveztük, szerettem volna az angol csapatban maradni, jól sikerült az előző fél év, lezárhattam a genovai időszakot, és újra élveztem a futballt. Az edzői stáb és a játékoskeret sem változott, így holnap ismerős arcok várnak az ausztriai edzőtáborban. Egy hétig készülünk együtt, aztán utazunk vissza Angliába. Felesleges konkrét célokat kitűzni, egyértelmű, hogy mi is a rájátszást jelentő helyek egyikére hajtunk – csendben, a háttérben…

A magyar középpályás menedzsere, Filipovics Vladan elárulta, nem volt könnyű nyélbe ütni a megállapodást.

Már a Championship tavaszi idényének végén, májusban elkezdtünk azon dolgozni, hogy Dani a Watfordban maradhasson - fogalmazott Filipovics Vladan. - Eleinte falba ütköztem, mert a Genoa nem törekedett a megoldásra. Több úton is elindultam, végül a Parma nyújtott segítséget. A jó viszonynak köszönhetően két évre szerződtette Tőzsér Dánielt, mindezt úgy, hogy belement: két évre kölcsönadja a Watfordnak. Szombaton írtuk alá a szerződést a Parmával, hétfőn a kölcsönszerződést az angolokkal. Nem volt könnyű menet, de a lényeg, hogy a végén minden úgy alakult, ahogy Dani szerette volna.”

Tőzsért január 29-én, a szezon végig adta kölcsön a Genoa a Watfordnak, ahol húsz meccsen szerepelt kezdőként és rendre végig pályán volt.