NBA

Biztonsági fogadás a Király kiesési meccsére - tippek az NBA-rájátszásra

A Cleveland Cavaliers-t a kiesés réme fenyegeti, azonban a történelem őket igazolja és nem is kell ennél jobb előjel.

Lehet, hogy LeBron utolsó meccse lesz Clevelandben. fotó: archív

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga keleti konferencia-döntő hatodik meccsén a pengeélen táncoló Cavs a 3-2-re vezető Celtics-szet fogadja.

Fogadás a győztesre    
Cleveland Boston
1.25 3.10
Fogadási határidő: 02:30

A helyzet elég meleg lett Ty Lue csapatának, ám szerencséjükre ezeken a kiesés elkerülésért folyó harcokon szokott csak igazán brillírozni sztárjuk, King James.

21 olyan alkalom volt, amikor LeBron győzelmi kényszerben, a kiesés elkerüléséért lépett pályára és ezeken a meccseken NBA-rekordot jelentő 33.5 pontot átlagol. 

A Clevelanddel 2015 óta hétszer állt elő ez a helyzet és a mutatói ott még erősebbek: 36.9 pont, 12 lepattanó és 9.1 gólpassz - öt alkalommal 40 fölött dobott, amelyből négyet meg is nyert a csapat.

Bár jelenleg 3-2-es hátrányban vannak, a trend is azt mutatja, hogy a Cavs fog diadalmaskodni, hiszen ezidáig minden meccset a hazai csapat nyert - ráadásul a Quicken Loans Arena közönsége előtt zsinórban hét meccset húztak be. 

Tudjuk, hogy jól játszottunk otthon, de ma muszáj legyőznünk őket. Meg van minden esélyünk erre. Tudom, hogy otthon jobb a támadójátékunk és jobban is dobunk. 

Folytatnunk kell azt, amit védekezésben az utóbbi három meccsen mutattunk." - monda Lue mester.

Ami szintén mellettük szól, az James döntőbe jutási csúcsa. A rekordokat halmozó játékos sorozatban hétszer jutott be az NBA Finals-be és immár a nyolcadikra készül.

A pletykák alapján a Király elhagyja a csapatot a szezon után, tehát péntek éjjel akár az utolsó meccse is lehet a Cavs színeiben!

A vendég Celtics-nek dupla sansza van a döntőbe jutásra, ám ezt aligha a game 6-en fogják abszolválni. Idegenben konstans pocsékan teljesít Brad Stevens csapata, amely 2010 után küzdené be magát ismét a fináléba. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha egy korai Cavs vezetés után elengednék a meccset és a mindent eldöntő Bostoni párharcra hagynák a döntést.
 

  • - Tipp - Cavs -5.5 @1.60