Átigazolás

A voodoo is szerepet játszott a manchesteri sztár sorsában

A karibi vallással nem szabad szórakozni - gondolta Lukaku, és nemet mondott az Evertonnak.

2017 nyarán, 85 millió euróért igazolta le Romelu Lukakut a Manchester United az Evertontól. Habár a támadó új klubjában 31 mérkőzésen 16 gólt szerzett, összességében a teljesítménye hagy kívánnivalót maga után, hiszen a rangadókon képtelen betalálni, csupán a kiscsapatok életét keseríti. Hogy Lukaku miért szenved Manchesterben, azért viszont könnyen lehet, hogy nem is a belga támadó, hanem az égiek a felelősek.

Fotó: Archív

A 24 éves támadó ugyanis már nagyon közel állt a szerződéshosszabbításhoz tavaly nyáron, Mino Raiola, a játékos ügynöke is úgy nyilatkozott, Lukaku 99.9%, hogy marad a Goodison Parkban. Ám végül jött egy telefon Lukaku édesanyjától és minden megváltozott.

"Jobb ajánlattal álltunk elő, mint a Chelsea és már nagyon közel voltunk a papírok aláírásához. Minden a helyén volt, a riporterek már várták a bejelentést, mikor jött egy telefon Rom anyukájától. Eszerint egy afrikai zarándoklaton megjósolták Lukaku sorsát, akinek a Chelsea együtteséhez kellett volna aláírnia.

Nincs arról szó, hogy a szerződéshosszabbítás a pénz miatt bukott el. Két nyarat pocsékoltam el arra, hogy sikerüljön őt megtartani, de hiába. Elképesztő mennyiségű pénzt ajánlottunk neki, el sem hinnétek, mennyit" - nyilatkozta az Everton többségi tulajdonosa, a dúsgazdag Farhas Moshiri.

Más kérdés, hogy végül a voodoo sem hatott igazán Lukakura, hiszen a Chelsea helyett a Manchester Unitedet választotta.


A néhány napos szünetet követően az Everton hétvégén rangadót játszik, hiszen a liverpooliak a Tottenham Hotspur vendégei lesznek. Az Everton mumusának számító londoniakra mindössze 1.25-ös szorzóval fogadhatunk a    -n, ami annak fényében nem csoda, hogy 2012 óta egyszer sem tudtak nyerni a kék-fehérek a Spurs ellen.

237903