Angol foci

Ibrától kért engedélyt a MU új csatársztárja

  • varin

Romelu Lukaku mezszámot váltott, ám ehhez kellett Zlatan Ibrahimovic jóindulata is.

75 millió fontért szerződtette a Manchester United az Everton együttesétől Romelu Lukakut, akitől nem titkoltan azt várják, hogy pótolja majd Zlatan Ibrahimovicot és hátán viszi majd az együttest. A belga csillag miután érzékeny búcsút vett a Goodison Park legénységétől, mezszámot választott az Old Traffordon, ám ehhez először az előd engedélyét is kérte.

Mint azt Lukaku az ESPN-nek elmesélte, korábban a 10-es mezszámot hordta több helyen is, édesanyja ugyanis 10. hó 10-én született, így az iránta érzett tiszteletből választotta ezt a számot, ám a Unitedben most a 9-est kérte inkább.

Fotó: 101 great goals

"A csatárok 9-esben játszanak, így a Unitedben szerettem volna megkapni ezt a mezszámot, ám először úgy véltem, illik megkérdeznem Zlatan Ibrahimovicot. Szeretném megköszönni neki, hogy készséggel átadta, sokat jelent nekem a beleegyezése" - nyilatkozta a 24 éves játékos.

Lukaku igen illusztris társaságba áll majd be, hiszen az elmúlt években többek között Berbatov, Saha, Brian McClair és Andy Cole is viselték a 9-est Zlatan Ibrahimovic mellett.

Érdekesség egyébként, hogy Depay és Rooney távozásával jelenleg a 7-es és a 10-es szám is szabad a keretben.

Hány gólt szerez Lukaku a Premier League 2017/18-as idényében?
19.5 felett: 1.72 19.5 alatt: 2.10

Ami Lukaku esélyeit illeti új csapatában, az egyik angol bukméker 19.5-re lőtte be a góljainak számát az előttünk álló szezonban, míg az iroda szerint egyedül Harry Kane-nek van jobb esélye a Premier League gólkirályi címére - a Spurs csatárára 4-szeres, Lukakura pedig 5.50-szeres oddson fogadhatunk.

Noha az angol bajnokság rajtja még odébb van, az augusztus 6-ai szuperkupára már fogadhatunk is. A londoni derbi favoritja a bajnoki címvédő Chelsea az Arsenallal szemben.

   
Arsenal Döntetlen Chelsea
3.45 3.45 2.00