Angol foci

Kár kritizálni a Chelsea-t a nagy trió eladása miatt - Terry

A Chelsea legendája szerint a szóban forgó három játékos esetében jól döntött a klub, amikor eladták őket.

Fotó: Daily Mail

Noha könnyű kvízkérdésnek tűnik, elsőre azért kifoghat néhány futballszeretőn a rejtvény, mely szerint mi is a közös Romelu Lukakuban, Kevin de Bruynében és Mohamed Szalahban. Természetesen az, hogy mindhárom játékos volt a Chelsea futballistája, ám miután onnan dicstelenül távozott, ismét meghódította a Premier League-et.

A három játékos piaci értéke összesen 185 millió euró, míg a Chelsea mindössze 72 milliót kapott értük együttesen.

Talán nyugodtan mondhatjuk, hogy a fenti 185 milliós vételár távol áll az igazságtól, hiszen De Bruyne reális vételára például önmagában is megközelíti az összeget. Ám hiába tűnik néhány év távlatából elhibázott döntésnek a három gigasztár eladása, John Terry szerint akkor jó döntést hozott a vezetőség.

"Felesleges lenne bárkinek bánnia, hogy eladták ezt a három remek játékost, hiszen amikor a Chelsea futballistái voltak, egyikük sem volt igazán a csapat hasznára. Akkoriban a Premier League történetének egyik legjobb csapata volt a Stamford Bridge-en, és bizony rendkívül nehéz volt bekerülni a keretbe" - nyilatkozta a jelenleg Birminghamben futballozó ikon.

Tagadhatatlan tény, hogy ebben az évben mindhárom játékos emberfelettit nyújt, Szalah 14+3-as, Lukaku 10+4-es, De Bruyne pedig 6+8-as mutatóval áll, utóbbit pedig vélhetően megválasztják az év játékosának is a PL-ben.

11522#00
Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Manchester City 1.02
Manchester United 15.75
Chelsea 44.00