Premier League

Fogynak a sztárcsatárok Manchesterben

A szurkolók imádják, a vezetőedzők utálják a karácsonyi őrült hajtást, az erőltetett menetnek Manchesterben is megitták a levét. A város mindkét felében.

Vasárnap véget ért a Manchester City elképesztő sorozata, Josep Guardiola együttese zsinórban 11 megnyert idegenbeli bajnoki után a Crystal Palace otthonában ért el 0-0-s döntetlent.

A szerencsétlen mozdulat, ami hetekre kihúzta a sorból a Gabriel Jesúst / thesun.co.uk

Bár a páratlan rekordöntés elmaradt, a Citynek nagyon nincs miért aggódnia, hiszen előnye még így is 12 pont a második helyezett United előtt, ráadásul kedden este a Watford ellen még három egységgel megtoldhatja ezt a fórt.

Ami miatt a napokban a City-fanok aggódtak, az inkább a Palace elleni meccs 23. percében megsérülő Gabirel Jesús állapota. A fiatal brazil támadónak a bal térde sérült meg az összecsapáson, kedden pedig már azt is tudni lehetett, hogy megközelítőleg mennyit kell majd kihagynia.

A The Times szerint ugyan még teljesen nem tisztázott mennyire komoly a baj, az biztos, hogy legjobb esetben 6, legrosszabb esetben pedig 12 hetes kényszerpihenő vár a PL-ben nyolc gólnál járó 20 éves csatárra.

Nem Guardiola az egyetlen menedzser Manchesterben, aki morcos lehet a karácsonyi hajtásra. José Mourinho szívéről ugyan nagy kő eshetett le az Everton elleni sikert követően, ugyanakkor a Vörös Ördögök decembere is így harmatosra sikeredett.

Ibrahimovic újabb egy hónapig harcképtelen lesz / thesun.co.uk

A Special One ráadásul újabb nehéz hetek elé néz, hiszen kiderült, hogy a nemrégiben visszatérő Zlatan Ibrahimovicra legalább egyhónapos kényszerpihenő vár. A veterán svéd csatár kiválása azért sem jött jókor, mert Romelu Lukaku is lerobbant a Southampton ellen, a fejsérülést szenvedő belga visszatérésének dátumáról egyelőre nem szólnak a hírek.

A Manchester United legközelebb január 5-én az FA-kupában lép pályára, az Old Traffordon a másodosztályban vitézkedő Derby County-t látja majd vendégül.

1x2    
MU Döntetlen Derby
1.22 5.00 10.25
[2678196] 2018-01-05 21:00:00 Manchester United - Derbyx;