Angol foci

Mire mennek a sztárcsatár-igazolások a PL-ben?

Szokás szerint ezen a nyáron is a PL-csapatok mozgatták meg a legtöbb pénzt az átigazolási piacon. Az angol bajnokság élcsapatai több sztárcsatárt is megszereztek, de nagy kérdés, hogy a gólvágók hogyan tudnak majd beilleszkedni új csapataikba. Az egyik angol fogadóiroda speciális fogadásokat is kínál néhány támadó teljesítményére. Ezekből szemezgettünk.

Morata szerintünk nem lövi meg a 18 gólt

Álvaro Moratát 70 millió fontért vette meg néhány napja a Chelsea, ahol nagy reményeket fűznek a Real Madridnál mellőzött spanyol válogatott csatárhoz. A 24 éves Morata két év torinói kitérőt leszámítva eddig csakis Madridban rúgta a bőrt, így nagy kérdés, hogy a Premier League légköre mennyire fekszik majd neki.

Az oddsmesterek mindenesetre elég komoly bizalmat szavaztak neki, hiszen 17,5 gólon húzták meg nála a határt, ami a bajnokságban rúgott gólokat illeti. Ahhoz képest, hogy első angliai idényére készül, ez első ránézésre magas line-nak tűnik, főleg ha hozzávesszük, hogy Morata még egyetlen szezonban (!) sem tudott ennyi gólt lőni felnőtt karrierje során.

A Chelsea a tavalyi évben 85 gólt szerzett a PL kiírásában, a Diego Costa, Eden Hazard, Pedro hármas pedig 45 gólt vállalt ebből magára. Costa egymaga 20-at vágott, Moratát az ő pótlására hozták, de egyáltalán nem vagyunk biztosak benne, hogy első évében sikerül megközelítenie ezt a számot.

hatharom.com-tipp: Morata góljai 17.5 gól alatt

Álvaro Morata góljai
17.5 felett 17.5 alatt
1.90 1.90

Bár sokáig úgy tűnt,hogy a Chelsea lesz a befutó, végül a Manchester United egy busás ajánlattal elhappolta a londoniak orra elöl Romelu Lukakut. A robosztus felépítésű támadó az elmúlt öt idényben mindig 10 gól felett termelt, ezzel pedig a legstabilabb gólvágók közé tartozik a PL-ben, nem véletlen, hogy 85 millió eurót is megért José Mourinhónak.

A portugál mester a jelek szerint gyorsan megértette magát korábbi játékosával, hiszen a belga már két ízben is betalált a Vörös Ördögök tengerentúli meccsein, vagyis bizakodhatnak a szurkolók, úgy fest lesz egy gólerős csatára a gárdának.

Lukaku góljainak számát 19,5-es határon hozták ki a bukik, ami figyelembe véve, hogy a tavalyi évben 25-öt hintett az Evertonban, nem is olyan játszhatatlan. Sőt, tekintve, hogy a Unitedben azért minőségi játékosok dolgoznak majd a most 24 éves és ereje teljében lévő csatár lábai alá, szerintünk meg is lövi majd a maga 20 gólját idén is.

hatharom.com-tipp: Lukaku góljai 19,5 felett

Romelu Lukaku góljai
19,5 felett 19.5 alatt
1.72 2.10

Arséne Wenger idén újra ki tudta használni, hogy francia, hiszen a kontinens egyik legfelkapottabb csatárát tudta megszerezni honfitársa személyében. Alexandre Lacazette a Lyonban klasszis támadóvá nőtte ki magát, 26 évesen pedig eljött számára is a váltás ideje. Az Arsenalban jó sora lehet, hiszen Alexis Sánchez és Mesüt Özil személyében két világklasszissal együtt szövögetheti az Ágyúsok támadásai. Lacazette az elmúlt három szezonban összesen 75 bajnoki gólt lőtt (28,21,27) Franciaországban, de nála is nagy kérdés, hogy mennyire tud majd idomulni a PL légköréhez.

Gólöröm Lacazette-módra

A tűzkeresztségen mindenesetre már átesett, Ausztráliában megszerezte első gólját az Arsenalban, vagyis bizakodhat Wenger és csapata. A bukik 15,5 gólon húzták meg Lacazette határait, ami nagyjából megfelel a realitásnak, a Lacazette posztján az elmúlt években pályára lépő Olivier Giroud is ekörül szokott termelni (12,16,14,16). Tavaly Alexis volt a házi gólkirálya az Ágyúsoknak, a vezérbika szerepe pedig továbbra is a chileié lehet, így Lacazette tekintetében inkább kihagynák a fogadást.

Alexandre Lacazette góljai
15,5 felett 15,5 alatt
1.80 2.00

Rooney másodvirágzását élheti az Evertonban

Wayne Rooney kiöregedett a Manchester Unitedből, de az Evertonban még lehet egy-két jó szezonja. A felkészülés első meccsén  egy óriási bombagóllal köszöntette a szurkolókat, akik nem titkoltan sokat várnak a liverpooli nevelésű angol támadótól. Lukaku távozásával az Everton elveszített első számú gólfelelősét, így nagy kérdés, hogy ki tud majd a helyére lépni. Rooney-nak erre azért jó esélye van, könnyen megkaphatja a tizenegyeseket és a szabadrúgásokat is, így pedig meglőheti azt a 9 gólt, amit a bukik kinéztek. Az elmúlt két szezonban ez ugyan nem sikerült neki (8 illetve 5 gól), de hazatérése új lendületet adhat neki, nekünk meg egy jó lehetőséget, hogy keressünk egy kis pénzt.

hatharom.com-tipp: Rooney góljai 8,5 gól felett

Wayne Rooney góljai
8.5 felett 8.5 alatt
2.00 1.80

Kane akár meg is védheti gólkirályi címét

A tavalyi szezonban gólkirályi címet szerző Harry Kane idén is a Tottenham kulcsfigurája lehet. A 23 éves angol válogatott támadó az egyik legjobb csatárnak számít Európában, tavalyelőtt 25, legutóbb pedig 29 találatig jutott csak a Premier League-ben. Bár a Tottenham tavaly megszerezte az ezüstöt, a stadionépítés és a levegőben lógó tulajdonosváltás miatt nem igazán erősítették meg a keretet, így annak a teljesítménynek a megismétlése komoly fegyvertény lenne Mauricio Pochettino legénységétől. Kane viszont hozhatja magát, a 21,5 gólos határ az elmúlt két idényt figyelembe véve barátinak tűnik.

hatharom.com-tipp: Kane góljai 21.5 felett

Harry Kane góljai
21.5 felett 21.5 alatt
1.80 2.00

Az angol bajnokság első fordulójáig már csak három hetet kell várnunk, augusztus 11-én ugyanis elrajtol a Premier League 2017/2018-as kiírása. A bajnoki cím esélyeit illetően a Manchester City az első számú favorit, majd a United és a Chelsea következik az erőrangsorban.

Melyik csapat nyeri a Premier Ligát?
   
Manchester City 2.85
Manchester United 4.30
Chelsea 4.45
Tottenham 9.75
Arsenal 12.25
Liverpool 12.50
Everton 82.00
2017-08-11;47
2017-08-12;47
2017-08-13;47