Foci-vb 2018

Sztársérülések a belgáknál, leadják az angolok elleni rangadót?

Csütörtökön rendezik majd a vb talán eddigi legnagyobb rangadóját, a G-csoport első helyéért Belgium és Anglia csap majd össze. Probléma lehet viszont, hogy igazából egyik csapat sem járna túl jól az első hellyel.

Belgium és Anglia is 100 százalékos maradt két kör után, így a két európai sztárcsapat kéz a kézben továbbjutott a G jelű négyesből - az utolsó forduló eredményétől függetlenül.

Csakhogy a két válogatott éppen egymás ellen zárja a csoportkört, amelyik együttes pedig megnyeri a találkozót, az csoportelsőként várhatja az egyenes kieséses szakaszt.

1x2    
Anglia Döntetlen Belgium
2.75 3.05 2.60

A probléma viszont ott lehet, hogy ez a csoportelsőség annyira egyik félnek sincs ínyére, pontosabban lehet, hogy nem lesz ínyére, ugyanis könnyen lehet, hogy a negyeddöntőben egy brazil-német párharc győztese kerülne az útjukba.

Annyiból szerencséjük van, hogy a G-csoport küzdelmei majd csak csütörtökön záródnak és addigra a lehetséges ellenfelek kiléte ismertté válik.

Lehetséges párosítások az egyenes kiesés szakaszban / Fotó: m4sport.hu

A hétvégén mindkét válogatott gólzáporos és magabiztos győzelmet aratott, de a jelek szerint a belgák számára drága mulatság volt a Tunézia elleni 90 perc, ugyanis Romelu Lukaku, Eden Hazard és Dries Mertens is megsérült.

A szövetségi kapitány nem is kertelt, tekintettel a torna hosszúságára és a vérmes belga célokra már most kilátásba helyezte, hogy az angolok elleni csoportdöntőt felforgatja a kezdőcsapatot.

"Kétségtelen, hogy egy olyan tornán, mint a vb, jó ha van 23 jó játékosod. Jelenleg van három sérüléssel bajlódó játékosunk, ami nyilván negatív a számunkra. Hazard a vádlijára, Mertens pedig a bokájára kapott egy rúgást, meglátjuk mi lesz velük, de az biztos, hogy Anglia ellen komoly változtatásokat eszközölünk majd a kezdőcsapaton" - fogalmazott Roberto Martinez, aki elmondta, a négy gólnál járó Lukaku sérülése a legsúlyosabb, így ő biztosan nem lép pályára az angolok ellen.

A belgák tehát megkezdték az altatást, de ne legyen kétségünk afelől, ha egy kedvezőbb sorsolás úgy kívánja, akkor biztosan rá fognak pörögni a csoport első helyére.

Mindenesetre így napokkal a meccs előtt szerintünk Anglia szorzójában van érték, hiszen a bukiknál a Háromoroszlánosok valamivel esélytelenebbek.

 

  • Anglia DNB@1.90    
     
  • Döntetlen@3.05    
[2059623] 2018-06-28 20:00:00 Anglia - Belgiumx;