Angol foci

Rengeteg a kérdőjel az Arsenal-Tottenham rangadón

  • ivan

Szombat kora délután jön az észak-londoni derbi, azaz az Arsenal - Tottenham csata. Mielőtt fogadnál a meccsre, olvasd el ezt a cikket!

A Tottenham a 3., az Arsenal pedig a 6. helyről várja a szombati rangadót, ám ebben a párosításban a tabellán elfoglalt helyezéseknek vajmi kevés a jelentősége, lévén városi derbiről van szó.

Vajon ki gratulálhat kinek? / espnfc.com

Mindkét londoni gárda a BL-helyezésekre hajt, ám egyelőre a Tottenham lehet elégedettebb a szezonnal, hiszen az Arsenal már négy vereséget is begyűjtött az eddigi 11 forduló alatt. Egy győzelemmel viszont Arséne Wengerék összerázhatják az élmezőnyt, hiszen a két fél között jelenleg négy pont a különbség a Spurs javára.

1x2    
Arsenal Döntetlen Tottenham
2.40 3.45 2.66

Óriási a tét, ez nem kérdés, ám egyik menedzser sem lehet elégedett a keret állapotával, ugyanis mindkét oldalon jó pár hiányzóval kell majd számolni, ráadásul a válogatott meccsek miatt további játékosok lehetnek tompábbak a szokottnál.
 

Lacazette megkapja a bizalmat

Arséne Wenger valamivel jobb helyzetben van Pochettinónál, hiszen az Ágyúsoknál Shkodran Mustafi és Danny Welbeck is felépült október óta húzódó sérüléséből, viszont Olivier Giroud játéka kérdőjeles, miután a támadó összeszedett egy kisebb húzódást a francia válogatottban. Giroud kiválásával Alexandre Lacazette kezdhet, aki mögött Alexis Sánchez és Mesut Özil játszhat majd.

A középpályáról Aaron Ramsey játéka bizonytalan, miután a Panama elleni barátságos meccsen le kellett őt cserélnie Chris Coleman walesi szövetségi kapitánynak.

Az előzetes várakozások szerint az Arsenal a Cech - Monreal, Mustafi, Koscielny - Kolasinac, Xhaka, Coquelin, Bellerín - Özil, Lacazette, Alexis kezdővel futhat majd ki az Emirates gyepére.


Pochettinónak sok a gondja

A Spurs argentin trénerének sokkal több gondja van, hiszen a Tottenham keretéből a hét elején még kilencen alkották a maródiak listáját.

Victor Wanyama és Erik Lamela hosszú idő óta bajlódik sérüléssel, így az ő hiányukhoz már hozzászokhattak a londoniak,

de a kapuban Hugo Lloris és Michel Vorm sérülése extrém helyzetet idézhet elő és elképzelhető, hogy a harmadik számú hálóőrnek számító Paulo Gazzaniga védi majd a Spurs kapuját.

A hírek szerint Toby Alderweireld viszont elkezdte a munkát, így akár a kezdőben is találhatja majd magát szombaton.

A szurkolókat viszont leginkább a támadótrió, Harry Kane, Dele Alli és Christian Eriksen állapota izgatja. A két angol kihagyta a két válogatott találkozót - sérülésre hivatkozva - de alighanem az Arsenal ellen mind a ketten ott lesznek a pályán, mint ahogy a kedden este Dublinban triplázó dán támadó is. Hogy mennyire lesznek frissek a csatárok, az nagy kérdés, az ő formájuk kulcsfontosságú elem a Tottenham sikerességében.

[2522853] 2017-11-18 13:30:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;5

A fogadóirodák szorzóiból is látható, hogy három esélyes rangadóról beszélünk, így fogadási szempontból is igen nehéz falat ez a derbi. A két csapat egymás elleni meccseiből sem tudunk sok mindent leszűrni, maximum annyit, hogy a küzdelem rendre óriási.

Az utolsó öt Spurs-Arsenal meccsből egyként három is döntetlennel végződött, ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy az Arsenal vendégeként a Tottenham utoljára 2010-ben tudta győztesen elhagyni a pályát.

  • Az Arsenal hat meccse nem tudja legyőzni a Tottenhamet - X2@1.47
     
  • A Spurs az utolsó 32 Arsenal elleni idegenbeli meccse közül csak kettőt nyert meg - 1X@1.42
     
  • A két csapat utolsó 10 egymás elleni meccse 9 esetben 3,5 gól alatti végeredményt hozott @ 1.50
[2522853] 2017-11-18 13:30:00 Arsenal - Tottenham Hotspurx;
237903