Karrier

Válogatott kispadra ülhet Ancelotti

  • varin

A Real Madrid és a Bayern München után Carlo Ancelotti a szomszédunkba költözhet.

Óriási esélyt szalasztott el Horvátország azzal, hogy a világbajnoki selejtezősorozat 9. állomásán Modricék nem tudták legyőzni Finnországot hazai pályán. A botlást Izland kihasználta, így ők mehetnek a vb-re, míg szomszédunk Görögországgal pótselejtezik november közepén. A finnek elleni malőr nem is maradt következmények nélkül, Ante Cacic mester helyét Zlatko Dalic vette át, ám a hírek szerint ő sem marad sokáig a padon.

   
  1 x 2
Horvátország-Görögország 1.45 4.00 7.00

A calciomercato.com ugyanis csütörtökön arról számolt be, hogy a Horvát Labdarúgó Szövetség tárgyalásokat folytat azzal a Carlo Ancelottival, akit nemrég a Leicester Cityvel is hírbe hoztak. Az ügy érdekessége egyébként az, hogy noha Ancelotti valóban remek jelölt lenne akár a PL-csapat, akár Horvátország élére, az olasz zseni korábban azt mondta, nyárig nem szeretne állást vállalni.

Az olasz lap szerint egyébként Ancelotti és a szövetség között már közel van a megegyezés, ám a szignók vélhetően csak akkor kerülnének oda a papírra, ha Horvátország sikerrel veszi a pótselejtezőt és "Carletto" a világbajnokságon vezethetné a horvátokat.

Ancelottinak egyébként ez lenne az első válogatottja, amelyet irányít, klubedzőként már olyan nagyágyúkat dirigált, mint a Juventus, a Milan, a Chelsea, a PSG, a Real Madrid és a Bayern München.