Német foci

Durva lenne, ha a favorit ülne le a Bayern München kispadjára

  • varin
megosztom

A fogadóirodák publikálták oddsaikat Carlo Ancelotti utódját illetően. A favorit igencsak nagyot szólna...

Csütörtökön igazi bombaként robbant a hír, hogy a Bayern München kivágta olasz mesterét, Carlo Ancelottit. Egyelőre Willy Sagnol vette át a helyét, aki ideiglenesen irányítja a bajor gárdát, míg az utódról később döntenek. A fogadóirodák által jósolt favorit személye azonban igencsak nagyot ütne.

"Sajnos az idény elejétől kezdve nem vagyunk megelégedve a csapat teljesítményével. A párizsi mérkőzés után pedig egyértelművé vált, hogy váltásra van szükség, így csakhamar közöltük és döntésünket a sportigazgatóval, Hasan Salihamidziccsel, valamint Carlóval.

Szeretnénk azonban megköszönni Ancelottinak az eddigi munkát, nagyon komoly dolgokat vitt véghez a csapatnál" - nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a klub elnöke.

Ki lesz a következő (végleg kinevezett) Bayern München-edző?
Thomas Tuchel 1.60
Julian Nagelsmann 3.00
Willy Sagnol 4.00

Az utóddal kapcsolatban Julian Nagelsmann, a Hoffenheim edzőjének személyéről már hosszú hónapok óta hallani, ráadásul a 30 éves tréner nem is titkolta sosem, hogy örömmel vállalná a bajor kispadot. Természetesen Nagelsmann hamar eloszlatta a pletykákat közölve, jelenleg csupán a Freiburg elleni bajnokira koncentrál.

Fotó: Ruhr Nachrichten

A favorit azonban nem a Bundesligában 28 évesen bemutatkozó tréner, hanem Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund korábbi vezetője. Tuchel nyáron angliai megkeresésekre mondott nemet, így jelenleg munka nélkül tengeti mindennapjait. Az ő müncheni szerepvállalása különösen pikáns lenne, ám nem véletlenül kínálják rá a legkisebb szorzót a bukmékerek.

Érdekesség, hogy még csütörtökön délelőtt is 16-szoros szorzóval fogadhattunk arra, hogy Carlo Ancelotti lesz a következő kirúgott Bundesliga-edző.

A Tuchel-Nagelsmann-Sagnol trión kívül nem sok trénernek van reális esélye leülni Ribéryék mellé a kispadra, de bátor pletykák szerint még akár Jürgen Klopp is lehet a nyertes, ha a Liverpoollal nem kap új erőre.

A Bayern München hétvégén Dárdai Pál Herthájához látogat, a körülmények ismeretében pedig nem biztos, hogy a   által kínált 1.35-ös szorzó olyan csábító a bajnokra, különösen, hogy a München tavaly is elbukott a fővárosban.

[2543968] 2017-10-01 15:30:00 Hertha Berlin - Bayern Münchenx;
megosztom