Német foci

Ennyi volt, Ancelottit kirúgta a Bayern

  • MVB80

Carlo Ancelottit menesztette a Bayern München.

Már az előszezonban is érezni lehetett, hogy valami nem stimmel a Bayernnél, mivel a csapat több meglepő vereséget is szenvedett, a Bajnokok Kupája keretein belül például a Milantól 4-0-ra, az Intertől 2-0-ra kapott ki, majd alaposan leégett a hazai rendezésű Audi Kupán is, ahol a Liverpool (0-3) és a Napoli leckéztette meg (0-2).

Dicstelen lett a búcsú

Persze erre még lehetett mondani, hogy mit számít, hiszen ezeknek a meccseknek még nem volt tétje, ráadásul sikerült az idényt egy trófeával kezdeni, mivel a Dortmund elleni Szuperkupa-döntőt büntetőkkel behúzták a bajorok.

Aztán a tavalyi bronzérmes Hoffenheim elleni 2-0-s vereség és a Wolfsburg elleni, 2-0-s előnyről döntetlenre kihozott meccs után már komoly össztűz zúdult Ancelottira, majd a PSG elleni csúnya BL-zakó már végleg betette a kaput.

A háromszoros BL-győztes edző a PSG ellen Arjen Robbent, Franck Ribéryt és Mats Hummelst is csak a kispadra ültette, és ebből a hármasból csak a holland szélsőt küldte pályára csereként.

„„Hogy Ancelotti mellett állunk-e? Nem fogok válaszolni erre a kérdésre” – mondta Robben a meccs után, és ez a nyilatkozat elég beszédes volt, arról árulkodott, hogy az öltözőt elvesztette Ancelotti, aki pedig a könyvében alapvetésként írja, hogy egy edző legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy maga mellett tudja a csapat hangadóit.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern vezérigazgatója is azt mondta, hogy lesznek következményei a vereségnek, csütörtökön pedig kiderült, hogy mennie kell az edzőnek.

Az 58 éves Ancelotti 2016 júliusa óta volt a müncheniek edzője, egy bajnoki címet és két Szuperkupát nyert a neki jutó idő alatt.

Egyelőre a másodedző, a korábbi Bayern-játékos Willy Sagnol helyettesíti Ancelottit, de nem kizárt, hogy végül Thomas Tuchel landol a müncheniek kispadján, ami azért lenne pikáns, mert korábban a nagy rivális Dortmundot irányította.

Korábban egyébként azt lehetett olvasni, hogy a Bayern-vezetés az élvonal legfiatalabb edzőjét, Julian Nagelsmannt szeretné elcsábítani a Hoffenheimtől.

A bajorok legközelebb vasárnap lépnek pályára, amikor Dárdai Pál csapatával, a Herthával találkoznak.

1x2    
Hertha Döntetlen Bayern
7.90 4.70 1.35