Darts

Barney győzelme a nap tutija?!

Kedden a felső ági nyolcaddöntős küzdelmekkel folytatódik a World Grand Prix Dublinban. Az est folyamán tábla elé áll többek között Raymond van Barneveld és Dave Chisnall is.

A világelső és címvédő Michael van Gerwen váratlan kiesésével rettentő nyitottá vált a felső ág. Papíron innentől a kétszeres döntős Raymond van Barneveld a legesélyesebb az elődöntőre (1.72), melynek első lépéseként a szintén rutinos Steve Beatont kell legyűrnie. A főtáblás meccsükön hasonló teljesítményt nyújtottak, ami a hollandnál megfigyelhető volt, hogy a fontos nyilaknál helyén volt a szíve, így szettveszteség nélkül tudta legyőzni Kyle Andersont.

Jól érzem magam és várom a Steve elleni meccset. Fantasztikus, hogy mindketten itt vagyunk, olyanok vagyunk, mint két dinoszaurusz. Nagyszerű mérkőzésnek ígérkezik.

Barney játékában azért még bőven maradt tartalék, ez a 90 körüli átlag még dupla beszállóval sem olyan, amin ő ne tudna feljebb tornázni. Beatontől ellenben sokkal acélosabb játék nem várható, ráadásul itt már három szettet kell nyerni a továbbjutáshoz, így még nehezebb borítani a papírformát. 

A holland mellett továbbjutást várunk a 2013-as finalista Dave Chisnalltól is. Az angol ellenfele ugyan a két évvel ezelőtti bajnok Robert Thornton lesz, ám a rutinos skót olyan pocsék szezonokon van túl, hogy masszív underdognak számít ezen a meccsen. Valójában itt sem kellene lennie, csak Phil Taylor visszalépésének köszönhetően került be a mezőnybe. Thorn az első körben Kim Huybrechts-et búcsúztatta, de a belga igencsak tudása alatt teljesített, és egy 157-es kiszállót leszámítva a skót sem kápráztatott el minket.

Chizzy ezzel szemben varázsolt, egyedüliként a mezőnyben 100 feletti átlag került a neve mellé, volt összesen három 100 feletti kiszállója, illetve a befejezéseknél hibátlan, 6/6-os mutatóval zárt.

Thorntontól nagy előrelépést nem várunk, hiszen jó ideje képtelen igazán magas színvonalú játékra, azt pedig ecsetelni sem kell, hogy 75-80 körüli körátlag édes kevés lesz egy jó formában lévő Chisnall ellen. Idén nem találkoztak, tavaly viszont négyszer is. Mindegyik meccsüket az angol nyerte, kettőt ráadásul tükörsimán, 11-2-re és 7-0-ra...

hatharom.com
Raymond van Barneveld-Steve Beaton Barneveld
Dave Chisnall-Robert Thornton Chisnall
@ 1.56
Fogadási határidő: 21:30

Ezeken kívül két összecsapás lesz még az est folyamán. A Van Gerwent búcsúztató John Henderson az angol Alan Norrisszal találkozik. Henderson igazán nem sziporkázott, csupán jól használta ki, hogy a holland pocsék napot fogott ki. Éppen ezért a bukik a nagy bravúr ellenére underdognak hozták ki, bár Norrisnak is van hová fejlődnie az első meccséhez képest. Ugyan dobott három 100 feletti kiszállót, de a 33 százalékos beszállózást nem árt feljebb tornáznia, ha a továbbjutásban gondolkozik. 

A nap talán legjobb meccse lehet Daryl Gurney és Joe Cullen összecsapása. Előbbi Adrian Lewis skalpját gyűjtötte be az első körben, és bár a tömeget jól tolta, de a dupláknál akadtak gondjai. Hasonlóan teljesített Cullen is, szóval egyértelműen a kiszállók dönthetik el ezt a párharcot.

A bukik által a 180-aknál meghúzott 8.5-ös határ kifejezetten karcsúnak tűnik, hiszen ketten együtt 11-et dobtak az első körben, most pedig nem kettő, hanem három nyert szettig tart majd az ütközet.
World Grand Prix, 3. játéknap (kedd)   
Kezdés Mérkőzés 1 2
20:00 Dave Chisnall-Robert Thornton 1.25 3.15
20:45 Daryl Gurney-Joe Cullen 1.45 2.40
21:30 John Henderson-Alan Norris 2.55 1.40
22:15 Raymond van Barneveld-Steve Beaton 1.25 3.15