Darts

Van Gerwen után Lewist is hazaküldi a Fekete Kobra? - napi tippek a World Matchplayre

Kedden négy nyolcaddöntős ütközettel folytatódik a küzdelem a blackpooli Winter Gardensben.

Hétfőn este véget értek az első körös küzdelmek Blackpoolban, de nincs megállás, kedden négy nyolcaddöntős ütközettel folytatódik a verseny a Phil Taylor-trófeáért. 

World Matchplay, 4. játéknap (július 24, kedd)   
Mérkőzések 1 2
Dave Chisnall-Michael Smith 2.85 1.30
Daryl Gurney-Joe Cullen 1.55 2.15
Jeffrey de Zwaan-Adrian Lewis 2.85 1.30
Gary Anderson-Raymond van Barneveld 1.30 3.05

Két kiemelt angol dartsos, Dave Chisnall és Michael Smith összecsapásával veszi kezdetét a második kör. Bár a világranglistán előbbi egy hellyel jobban áll, viszont az idei szezonban egyértelműen utóbbi teljesít sokkal magasabb színvonalon, és csak idő kérdése, hogy helyet cseréljenek. Smith pályafutása legjobb évét futja, és szombaton nagyon magabiztosan sikerült a rajtja is, pedig Jonny Clayton személyében nem kapott veszélytelen ellenfelet. A nyitányon mondjuk Chisnall sem szenvedett meg a továbbjutásért, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfele a 80-as átlagot sem érte el és nem sok nyomást tett az angolra.

Jól ismerik egymást, idén két Players Championship-állomáson találkoztak, ezeken pedig egyaránt Smith bizonyult jobbnak.

Chizzy nem mutatott rossz formát, de Smith idén nagyon erős mentálisan, így véleményünk szerint itt nem fog borulni a papírforma. A meccs szorossága pedig elsősorban azon múlik majd, hogy az idősebb angol milyen lábbal kel fel. Simán benne van, hogy rendeznek egy 180-parádét, de ehhez Chisnalltól jó forma kell. Smith viszont egymaga dobhat 7-et, hiszen Clayton ellen is 6-ig jutott, most pedig már 10 helyett 11 leget kell fogni a továbbjutáshoz. 
 

  • Smith 180-as dobásainak száma - 6.5 felett @ 2.10


Az első kör legdrámaibb meccsét Daryl Gurney vívta Steve West ellen, ahol előbbi 11 meccsnyilat bekkelt ki és 9-10-ről 12-10-re fordított. "Ha kilenc életem lenne, akkor ott mindet elhasználtam" - mondta a tavalyi elődöntős északír. 

Gurney egyébként nem játszott igazán jól, ezért is került bajba. Ennél vélhetően erősebb játék kell tőle Joe Cullen ellen, aki viszont sziporkázott vasárnap. A 29 éves angol az első kör egyik legsimább győzelmét aratta, miután 10-3-mal ütötte ki a 12. kiemelt Gerwyn Price-t. A győzelmében semmi meglepő nem volt, ilyen különbségre azonban mi sem számítottunk. Elég jól sült az angol keze, még egy 170-es kiszállóval is megspékelte a győzelmét. 

Hatalmas küzdő Gurney és simán benne van a pakliban, hogy ezen a meccsen már egy teljesen másik arcát mutatja, de

Cullen szívós ellenfél tud lenni, tipikusan az a játékos, akit nagyon motivál a nagyszínpad és a kamerák.

Nyugodt szívvel tehát nem tennénk az 5. kiemelt északírre. 

Gurney az első kör nagy túlélője, Jeffrey de Zwaan pedig az első kör hőse, miután 10-6 arányban kiütötte a toronymagas favoritnak számító Michael van Gerwent. Ezzel másodjára tett keresztbe a világelső honfitársának, hiszen márciusban a UK Openen is legyőzte.

Még így is bombameglepetésről beszélhetünk, már csak azért is, mert De Zwaan az utóbbi időben nem mutatott igazán jó formát, igaz, a győzelméhez kellett az is, hogy Van Gerwen tudása alatt teljesítsen. De természetesen ez nem von le semmit a fiatalabb holland érdemeiből, aki tökéletesen lovagolta meg az adódó lehetőséget. 

Mindig hiszek magamban, és azt mondtam magamnak, 'miért ne győzhetném le Michaelt?' Tudom, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy megtegyem. Mostanában minden összejött, keményen edzek és ez kifizetődött.

- nyilatkozta De Zwaan, akinek minden esélye megvan, hogy Adrian Lewis ellen is borítsa a papírformát. 

Lewis keményen megszenvedett az első körben, James Wilson 7-3-ra és 8-6-ra is vezetett, végül csak a kétszeres világbajnok angol örülhetett, aki zsinórban négy leget nyert és 10-6-ra húzta be a győzelmet. Kellett egy ilyen önbizalomnövelő fordítás Lewisnak, de ezzel a játékával simán konkurálhat a holland. 
 

  • Hendikep - De Zwaan +3.5 @ 1.61


Az est utolsó meccsén Gary Anderson és Raymond van Barneveld feszül egymásnak, ami nevek alapján a második kanyar legpatinásabb ütközete. Mindketten veszélyes ellenfelet kaptak az első körben, de megoldották a feladatot, méghozzá magabiztosan. Anderson fut erősebb szezont és jobb formában érkezett Blackpoolba is, de egy ilyen rangadón bármi megtörténhet. Barneveld az a játékos, akit soha nem lehet leírni, ráadásul rendesen rápihent erre a tornára. 



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Melyik játékos jut tovább, Anderson vagy Barneveld?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelési határidő: kedd, 21:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.