Darts

Anderson veretésével jó kis pénzt foghatunk - tippek a German Mastersre

A sztárok közül a kétszeres világbajnok skótra vár az egyik legnehezebb meccs az első körben.

Pénteken Gelsenkirchenben elrajtol a hét versenyből álló World Series of Darts, amelynek első felvonása a German Masters lesz. A PDC a Schalke04 stadionjában, a Veltins-Arénában rendezi meg ezt az egynapos viadalt és rekordszámú, 20 ezernél is több nézőt várnak. A főtáblán nyolc hazai harcos nyolc profival méri össze a tudását.

German Masters, 1. forduló   
Mérkőzések 1 2
Raymond van Barneveld-Manfred Bilderl 1.08 5.25
Jamie Lewis-Nico Kurz 1.14 4.40
Mensur Suljovic-Robert Marijanovic 1.10 5.00
Gary Anderson-Gabriel Clemens 1.10 5.00
Dimitri van den Bergh-Martin Schindler 1.75 1.90
Michael van Gerwen-Max Hopp 1.05 6.50
Peter Wright-Dragutin Horvat 1.09 5.00
Rob Cross-Stefan Stoyke 1.05 6.25

A német játékosok között találunk egy-két nem túl ismert arcot, ilyen például Manfred Bilderl és Nico Kurz. Nekik ez abszolút a mély víz, hiába játszhatnak hazai közönség előtt, nehéz elképzelni, hogy néhány legnél többet nyerjenek, hiszen új lesz számukra ekkora színpadon és tömeg előtt dobni. Bilderl ellenfele Raymond van Barneveld lesz, míg Kurz Jamie Lewisszal néz majd farkasszemet. Ugyan Lewis a parádés világbajnoki szereplése óta nem sokat hallatott magáról, a kisebb tornákon elmaradtak a kiemelkedő eredmények, ám a nagyszínpad rettentően tudja motiválni. 

Nagyon várom, hogy újra kamerák előtt dobjak, imádok a legnagyobb színpadokon szerepelni és remélem, hogy hasonlóan megy majd a játék, mint a világbajnokságon. Abszolút arra fókuszálok, hogy megnyerjem az első meccsen. Ha szorosan alakul, remélem segít a nagyszínpadi tapasztalatom.

- nyilatkozta Lewis, aki úgy véli, hogy a legjobb játékával akár a trófeát is képes megszerezni. Csak érdekességképpen, ez pontosan 82-szeres pénzt fizet.

Valamivel nagyobb ellenállásra lehet képes Robert Marijanovic és Gabriel Clemens, akik ismertebb nevek a szakmában. Ettől függetlenül a továbbjutásukra az ő esetükben is magas az odds, hiszen Mensur Suljovic és Gary Anderson áll majd velük egy színpadon. 

Marijanovic vélhetően nem lesz olyan megilletődött, mint Bilderl vagy Kurz, hiszen az Ally Pally színpadán is játszott már, ugyanakkor, ha Suljovic jó napot fog ki, akkor a németnek kevés esélye van. Márpedig erre jó esély mutatkozik, hiszen az osztrák imád német földön játszani, emlékezhetünk, hogy a Premier League-ben is Berlinben nyújtotta az egyik legjobb játékát. 

Anderson korán búcsúzik? - Fotó: PDC

Clemens bemutatkozását várjuk az egyik leginkább, ugyanis vele idén több ET-versenyen is találkozhattunk, illetve a UK Openre is kvalifikálni tudta magát. De a legérdekesebb talán, hogy néhány napja a Players Championship 11-es állomásán egészen a döntőig verekedte magát, olyan játékosokat legyőzve, mint Whitlock és Wright. A fináléban éppen Andersonnal mérkőzött meg és csak döntő legben bizonyult jobbnak a skót, miután a fiatal német több meccsnyilat is elpuskázott. Természetesen ez egy teljesen más meccs lesz, de nem lennénk meglepve, ha Clemens megizzasztaná a kétszeres világbajnokot.

  • Hendikep - Clemens +3.5 @ 1.72

Ki-ki meccsnek ígérkezik Dimitri van den Bergh és Martin Schindler összecsapása. Ez az a párharc, ahol reális esély mutatkozik arra, hogy egy hazai játékos jusson tovább. Két nagyon tehetséges dartsos, ugyan a belga többet tett már le az asztalra, de a jó világbajnoki szereplése után nem tudta fenntartani a jó formáját, így nem túl nagy önbizalommal várja ezt a versenyt. Nem lennénk meglepve, ha itt kijátszanák a maximum legszámot, ami 3.50-es oddsal kecsegtet. 

A legnagyobb hazai sztárnak, Max Hoppnak nem volt szerencséje a sorsolással, hiszen a világelső Michael van Gerwent kapta. A holland egészen elképesztően nagyot játszott a Premier League nagydöntőjében, ha azt a formáját hozza, akkor megállíthatatlan lesz Gelsenkirchenben is. Érdekesség egyébként, hogy nem Van Gerwen a torna címvédője, miután tavaly a negyeddöntőre nem állt ki. 

Az adódó lehetőségre Peter Wright csapott le, aki természetesen most is ott van a főtáblán, és éppen azzal a Dragutin Horvattal meccsel majd, aki tavaly kis híján az első körben kiütötte. A németnek akkor meccsnyila is volt, de Wright megúszta, majd átmasírozott a mezőnyön. Érdekesnek ígérkezik a visszavágó, nem vennénk mérget arra, hogy Horvat nem tudja majd ismét megnehezíteni a skót dolgát.

Az utolsó meccsen Rob Cross és Stefan Stoyke feszül egymásnak, amit a világbajnok angolnak könnyedén illene abszolválnia. Ugyan Stoyke nevével is találkozhattunk már egy-két nagyobb tornán, de nem tartozik a legveszélyesebb játékosok közé.