Darts

Bombaerős fogadásunk van a Barney-Van Gerwen rangadóra - tippek a Premier League-re

Csütörtök este a dupla rotterdami forduló második felvonásával folytatódik a Premier League Darts.

Ismét nem okozott csalódást a holland publikum, szerdán este egészen varázslatos hangulatú mérkőzéseket láthattunk, csütörtökön pedig ugyanennek a második kiadása következik, csak éppen teljesen más párharcokkal a menüben.

Premier League, 12. forduló   
  1 x 2
Simon Whitlock-Michael Smith 3.05 4.00 1.77
Daryl Gurney-Gary Anderson 3.60 3.90 1.62
Rob Cross-Peter Wright 1.87 3.70 2.85
Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld 1.26 5.00 6.25
Daryl Gurney-Simon Whitlock 1.72 3.80 3.20

Ezúttal Simon Whitlock és Daryl Gurney duplázik majd, akiknek a rájátszás szempontjából egyaránt döntő fontosságú ez az este, hiszen jelenleg a vonal alatt helyezkednek el. Elsőként az ausztrál lép színpadra, méghozzá az üldözött Michael Smith ellen. Az angol két vereséggel visszacsúszott a 4. helyre és az erőviszonyok alapján nagyon úgy tűnik, hogy az ő helye kiadó még a rájátszásban. Whitlock 4 pontra van Smith-től, azaz a vereség szóba sem jöhet az ausztrálnál, az ugyanis megpecsételné a sorsát. Hiába lesz még ezen kívül három forduló, ez egy kulcs meccs mindkét főszereplőnek. Whitlock játéka akadozott tegnap és Smith sem volt a helyzet magaslatán, szóval minket nagyon meglepnének, ha ekkora tét mellett egy nívós meccset tennének a színpadra. 

  • 180-ak száma - 6.5 alatt @ 1.61

Nem csak Whitlocknak, hanem Daryl Gurneynek is kapaszkodnia kell, jelenleg 3 pontra van Smith-től, igaz, a későbbiekben randevúznak még. Az északírnek tegnap egy hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg, miután 7-4 arányban alul maradt Rob Cross ellen. Nem volt elég éles Gurney, de valahol erre lehetett is számítani azok után, hogy két hete megszületett a kisfia. Most Gary Anderson ellen sem lesz egyszerűbb pontot szereznie, ugyanis a kétszeres világbajnok skót piszkosul összeszedetten játszott szerdán és két győzelemmel térhetett nyugovóra.

Úgy jöttem ide, hogy a két éjszaka alatt 6 pontot akarok szerezni, a 4-gyel egyelőre jól állok. A szezonnak ez az a része, amit meg kell nyomni. 

- mondta Anderson, aki 104 feletti átlaggal és 66%-os kiszállózással abszolválta a két meccsét.

Nagyon jó formában van és nagyon elszánt a skót, és bár Gurneynek kiválóan szokott menni ellene a játék, ezt a meccset Andersonnak áll. 

Daryl Gurney-Gary Anderson
hatharom.com
Anderson nyer
@1.62
Fogadási határidő: 20:50

A folytatásban a regnáló világbajnok Rob Cross a szerdai nap hősével, Peter Wrighttal méri össze a tudását. Wright idén másodszor is borsot tudott törni Michael van Gerwen orra alá, ami már önmagában óriási fegyvertény, de a tegnapi győzelme különösen fájó lehetett a hollandnak, hiszen saját közönsége előtt kapott ki. Azt gondoltuk, hogy Wright nem lesz képes ilyen szembe szélben jó teljesítményre, szóval jár a kalapemelés. Ha ezt a formáját át tudja menteni a mai estére is, akkor Crossra sem vár egyszerű meccs. Győztesre itt nem mernénk tippelni, statisztika alapján viszont jó befektetés Cross esetében a 180-akra fogadni, hiszen az angol hétről hétre hozza a 3.5 overt. 

  • Játékos 180-as dobásai - Cross 3.5 felett @ 1.80

Michael van Gerwennek nem lesz könnyű dolga, ha javítani szeretné a szerdai botlását, ugyanis honfitársával, Raymond van Barnevelddel néz majd farkasszemet, akit a hazai közönség mindig rettentően motivál. Tegnap idei egyik legjobb játékát nyújtotta Barney, életben tartva ezzel a rájátszás álmait. Nyilván így sem tekinthető a meccs favoritjának, de az is biztos, hogy messze nem olyan esélytelen, mint amit a szorzója mutat. Tény, hogy legutóbb viszonylag simán kikapott Van Gerwentől, ám a rotterdami közönség előtt ez teljesen más derbinek ígérkezik. Mindkettejüknek hazai színpad, de az Ahoy-i publikum szíve leginkább Barneveld felé húz. Kiélezett meccsre van kilátás és egyszerűen ilyen oddsért nem tudjuk ott hagyni a Barney +3.5-ös hendit.

  • Henidkep - Barneveld +3.5 @ 1.72

Az est utolsó összecsapásán Daryl Gurney és Simon Whitlock lép ismételten a tábla elé. A rájátszás szempontjából ki-ki meccs, a tét tehát igen komoly lesz. Talán az északír tud lazább maradni, de nagyon nehéz itt okosnak lenni. Sok múlik majd azon, hogy milyen lábbal kelnek fel. Gurney inkább megteheti, hogy a két meccséből erre fókuszál, Whitlocknak viszont Smith ellen is a topon kell lennie.