Tipp

Amikor megéri a liga legjobb csapata ellen fogadni

Hatalmas különbség van a szériák és a statisztikák között a Dodgers és a Diamondbacks mérkőzésén.

Szép lassan hajrájához érkezik az MLB alapszakasza, kirajzolódni látszanak az erőviszonyok mindkét főcsoportban. Mi most az NL West rangadójára találtunk egy jónak látszó tippet, ahol bár a liga legjobb csapata hazai pályán játszik, mégis megéri ellene fogadni.

92 győzelmével a Dodgers magabiztosan vezeti a ligát, hét "W"-vel többjük van, mint a Houston Astrosnak és nyolccal több, mint a Washington Nationalsnek. Parádés a pitching rotationjük, a 142 meccsen bekapott 482 run nagyon magasan a liga legjobbja. Az első helyüket egyelőre nem fenyegeti közvetlen veszély, ám az utóbbi hetekben nagyon süllyedni látszik a hajó.

Fotó: True Blue LA

A Dodgers ugyanis az utolsó tizenegy mérkőzéséből tízet elveszített, ráadásul nem egy esetben rendesen megverték őket. A csapat most a japán Kenta Maedát küldi a dombra, akinek ERA-ja bár egyáltalán nem rossz (4.19), ha az Arizona ellen kell dobnia, rendesen tele van a pelus.

Idén négy meccsen dobott Maede a csoportrivális ellen, az Arizona hármat nyert meg, a dobó pedig 17 inning alatt 18 runt engedett és ütöttek rajta nyolc hazafutást.

Ezzel szemben Taijuan Walkerrel minden rendben odaát. Utolsó három meccsét szinte tökéletesen hozta le, Coloradóban öt inning alatt három hitet kapott, amely ismerve a magaslati levegőt, mindig szép teljesítmény, az öt játékrészre pedig tíz strikeout jutott. Idén a Dodgers ellen mindkét meccsét megnyerte vele a Diamondbacks, szóval kollégájával ellentétben jó ómen.

Hatalmas hajrában van a D'Backs, utolsó 12 meccsüket megnyerték, amelyből ötször is a mostani ellenfél került megskalpolása. A két gárdának ez lesz a 19. mérkőzése idén, a mérleg 10-8 az Arizonának.

A kezdő pitchert illetően is jobban áll az Arizona és a formák közötti hatalmas különbség okán is inkább a vendégekben éri meg bízni. A fenti tények ellenére viszont a Los Angeles a mérkőzés favoritja a bukiknál, így ezúttal se legyünk restek kockáztatni és a papíron esélytelenebbre tenni a pénzünket.

hatharom.com
Arizona Diamondbacks
@2.25
Fh: 04:05