MLB

Kezdődik a rájátszás, de csak esélyes van!

  • varin

Nyolc, szinte azonos erősségű csapattal indul útjára a labda az MLB 2017-es szezonjának rájátszásában.

A playoff első két mérkőzésének szorzói
   
Houston Astros: 1.65 Boston Red Sox: 2.00
Cleveland Indians: 1.65 New York Yankees: 2.00
PDF letöltése

Csütörtökön este Houston-Boston derbivel kezdődik meg az MLB rájátszása, miután az elmúlt napokban eldőlt, hogy a Yankees és a Diamondbacks bizonyult a Wild Card-kör legjobbjainak. Nehéz lenne esélyest kikiáltani a nyolc gárdából, mint ahogyan abba is könnyen beletörne a bicskánk, ha bármelyik együttesre azt mondanánk, hogy ők nem nyerhetnek 2017-ben. Lássuk, kik az esélyesek és mit gondolnak a Hathárom szakértői.

Az első körben Red Sox-Astros, Yankees-Indians, Cubs-Nationals és Dodgers-Diamondbacks randevúk lesznek, az egyik fél három győzelméig, majd a következő körben és a World Seriesben is már négy siker kell a párharc lezárásához.

A legtöbb külföldi szakértő predikciójában a papírforma látszik érvényesülni, a két első kiemelt találkozóját várják a World Seriesben, vagyis Los Angeles-Cleveland összecsapás várható a trófeáért. Tény, hogy az Indiánok parádés második félévet produkáltak, a kezdő dobóik kolosszális formában vannak, az ütőik pedig ligaelitnek számítanak. Az augusztus-szeptemberi W22-es szériájuk pedig megalapozta, hogy az AL első számú kiemeltjei legyenek.

Sokáig a Dodgers is egyértelműen dominálta az NL-t, de a szeptemberük gyatrán sikerült, persze még ez is kevés volt, hogy elveszítsék a hazai pálya előnyét a teljes rájátszásban. Kezdő dobóik, élén Clayton Kershaw-val és Alex Wooddal, nagyon nehezen üthetőek, egyedül talán az oly' sokat számító bullpenben akadnak lyukak. Az angyalok városában nem lehetnek igazán boldogok a "sorsolás" okán, hiszen az a D'Backs jutott nekik ellenfélnek, amely ellen 8-11 a mérlegük idén úgy, hogy az utolsó hat meccset az Arizona nyerte, 40-13-as run aránnyal.

A legnagyobb favoritokról ejtett szó után most hallgassuk meg, mit mondanak oldalunk MLB-fanatikusai, korábbi szerkesztőnk, th3PR0j3ctor, valamint szerkesztőnk, varin.

th3PR0j3ctor: Az igazán kézenfekvő tipp talán az Astros vagy a Dodgers lenne, de nálam inkább a Cleveland a befutó. Szerintem még akkor is sok dolog szól az Indians mellett, ha nem vesszük figyelembe az idei szezon talán legnagyobb szenzációját, a 22 meccses győzelmi sorozatot. Tavaly 3-1-ről engedték el a World Seriest az eszméletlenül erős Cubs ellen, tehát döntős tapasztalat már van, ráadásul a keret nem csak egyben maradt, még erősödött is - komolyabb sérült pedig nincs.

A Yankees ellen idén hétből ötöt nyert a Tribe, ráadásul az első körös ellenfél mindössze két alkalommal ért el több mint két futást. A következő körben a Red Sox és az Astros közül én utóbbinak örülnék inkább, mert idén hat egymás elleni meccsből ötöt a Cleveland nyert. A Boston ellen jóval gyengébb az idei H2H, viszont őket meg tavaly sikerült lenullázni a rájátszásban. A Cleveland Indians lesz a bajnok.

Varin: Az érzelmeim és a tippem teljesen mást mondanak, hiszen az AL-ben egy jó kis Boston-Yankees főcsoport-döntő mindig nagyon ínyenc fogás, de a realitások velem Houston-Clevelandet mondatnak. Az idény végére kifejezetten megkedveltem a Houstont is, de az 1-5-ös mérlegük az Indians ellen, valamint a fent leírtak azt mondatják velem, hogy "fentről" ők jutnak a fináléba. Nehezebb viszont a helyzet az NL-ben, hiszen a tavalyi döntős Chicago és az elmúlt években többször nagy esélyesként kikiáltott Washington is ott van a két nyugati csapat mellett. Tény, hogy nem a Cubsnál van a legjobb dobósor, de a 822 ütött run elég masszív, ráadásul a 108 éves átoknak is vége immáron, tehát bátor tippként azt mondom, játszanak majd a címvédésért. Összességében viszont azt hiszem, ez a Cleveland Indians éve lesz, így őket várom bajnoknak.

 

Megkérdeztük továbbá törzsolvasónkat, nagelbet is, az amerikai sportokban járatos felhasználónk szerint a Los Angeles Dodgers bajnoki címe várható, így a három szakértőből egyik sem mert "nagyot álmodni".

Végső győztes
Los Angeles Dodgers 4.33
Cleveland Indians 4.33
Houston Astros 6.00
Washington Nationals 8.00
Chicago Cubs 8.50
Boston Red Sox 8.50
New York Yankees 10.50
Arizona Diamondbacks 11.00