Tipp

Ilyen dobók mellett unatkozva nyerhetünk

Bombasztikus pitching matchup vár ránk péntek hajnalban, amikor is a Houston a Washingtont fogadja.

Nem akármilyen dobók csapnak össze pénteken a nap egyik legnagyobb rangadóján, a Dallas Keuchellel felálló Houston Astros a Stephen Strasburgot a dombra küldő Washington Nationals gárdáját fogadja. Noha az under/over határ nincs éppen az egekben, még a 7.5-es vonalnál is inkább az "alatt" opcióra érdemes bökni. És hogy miért? Hát a már említett pitcherek miatt!

Nincs különösebben nehéz dolgunk, ha az említett úriembereket szeretnénk méltatni, hiszen remek évük van a játékosoknak - Keuchel az első, Strasburg pedig a hatodik legjobb ERA-val rendelkezik a főcsoporton belül.

Ő lenne Dallas Keuchel - Fotó: mlb.com

A Washington dobója tűnik ugyan első ránézésre sebezhetőbbnek, ráadásul Strasburg sérülés után szállt ismételten harcba, ám a négyhetes pihenőt követően is remek játékkal rukkolt elő a San Diego Padres ellen, 6 inning alatt csak 4 hitet és 2 runt engedélyezett, miközben dobott nyolc strikeoutot. Meglepő módon idegenben teljesít jobban a dobó, a 11 mérkőzésen elért 2.43-as ERA-ja szintén dicséretet érdemel. Szinte hihetetlen, hogy az első hét óta nem volt olyan meccse idegenben, ahol legalább három runt kapott volna, pedig nem ritkán dob végig 7 inninget.

Kollégája, Dallas Keuchel hét meccsen 1.35-ös ERA-t ért el eddig a Minute Maid Parkban, ami mellé talán felesleges is bármit írni.

Az ősember kinézetű Keuchel egyértelműen Cy Young-esélyes, messze az NL legjobb dobójáról beszélünk esetében. Noha augusztus elején volt egy igen rondán sikerült mérkőzése, amikor a Chicago White Sox ütői rendesen kivégezték, hazai pályán legutóbb az Oakland ellen hét inning alatt három hit és egy séta volt minden, amit engedett. Egészen brutális éve van tehát Keuchelnek.

Ez lesz a széria utolsó mérkőzése, tegnap és tegnapelőtt is hét runig jutottak együttesen a felek, ami biztató azt látva, hogy ma Strasburg és Keuchel kezdenek majd.

hatharom.com
Kevesebb, mint 7.5 pont
@1.95