MLB

Vigyázz, Európa, jön a baseball!

  • varin

Két brutálisan nagy mérkőzéssel érkezik az MLB Európába 2019 nyarán.

2007-ben adott otthont először a Wembley Stadion NFL-mérkőzésnek, azóta évről évre töretlen lendülettel érkeznek a csapatok Londonba és Mexikóba is, hogy népszerűsítsék az amerikaifutballt Amerikán kívül is. Korábban volt már NBA- és NHL-mérkőzés is az Egyesült Királyságban, 2019-ben pedig jön a negyedik liga, az MLB is.

Fotó: New York Times

Az NFL esetében érte azért néhány kritika a ligát, hogy nem a legnívósabb mérkőzések érkeznek Európába, példának okáért a hazánkban kiemelten népszerű Green Bay Packers még nem járt Londonban, ahogyan a Philadelphia Eagles és a Seattle Seahawks sem.

Nos az MLB rögtön a közepébe vág, hiszen '19 nyarán a liga történetének egyik legnagyobb rivalizálása érkezik az öreg kontinensre, hiszen 29-én és 30-án a New York Yankees és a Boston Red Sox csap össze az Olimpiai Stadionban, ahová 55 ezer nézőt várnak majd.

A sporttörténelmi hetedik mérkőzés teljes egészében

"A stadion infrastruktúrája tökéletesen alkalmas, hogy egy elsőosztályú baseballmeccset megrendezzenek benne. Nagyon reméljük, hogy ez egy hosszútávú jó kapcsolat kezdete lesz és sikerül az MLB-t tovább népszerűsítenünk Európában." - mondta a liga első embere, Rob Manfred.

A liga egyébként a sportágat népszerűsítve nemrég világkörüli útra indul, hiszen a Cleveland és a Minnesota Puerto Ricóban játszott egy hónapja, múlt héten a Dodgers és a Padres vizitált Mexikóban, míg a következő szezon Oakland-Seattle összecsapása Tokióban lesz esedékes.

A Yankees-Red Sox rivalizálás egyébkét több, mint 100 éves múltra tekint vissza, és ezidáig több, mint 2200 mérkőzést játszottak egymás ellen. A két csapat közös történetében kétségkívül a 2004-es bostoni bajnoki cím volt a legnagyobb durranás, amikor is a főcsoportdöntőben a Boston 0-3-ról fordította meg a párharcot, majd később végső győzelmükkel megtörték Bambino átkát is.