MLB

Eljött az ideje, hogy a bajnokra fogadjunk! - baseballtipp a Hathármon!

  • varin

Idén először szagolunk bele az MLB légkörébe, rögtön a Washingtont nyeretjük.

Új éra kezdődött a Sport TV életében, az NFL-jogok elvesztését követően egy másik amerikai liga, az MLB felé kezdett el kacsintgatni a csatorna. Habár az elmúlt években többször is volt oldalunkon is MLB-tipp és beharangozó, meglovagolva a hype-ot, mi is több tippet publikálunk majd a méltatlanul elfeledett ligából. Ha pedig a szezon első beharangozója érkezik, akkor csak illik már a tavalyi bajnokot nyeretni.

Fotó: Getty Images

A Washington Nationals csapatánál ugyanis az az Anibal Sanchez kezd, akit talán azoknak sem kell bemutatni, akik régóta nem néztek MLB-t. A jobbkezes dobó 2005 óta játszik a ligában, a Nats pedig immáron a hatodik csapata. Tavaly kifejezetten jó szezont futott, 30 meccsen 3.85-ös ERA-t hozott, a 11-8-as mutató pedig évek óta az egyik legjobb eredmény, amely persze a csapatnak is köszönhető.

Sanchez az előszezon során jól dobált, 9 inning alatt 3 runt engedett, a 3.00-s ERA pedig nyilván jó eredmény, ha nem is hatalmas mintán. Igazi rutinos róka a venezuelai pitcher, aki képes 2-3 ponton tartani a Toronto Blu Jays-t.

A kanadaiaknál pedig "fogható" pitcher kezd, hiszen az újonc Trent Thornton rookie éve azért nem sikerült kolosszálisan, 32 meccsen közel 5-ös ERA, sokáig az sem volt biztos, hogy negyedik vagy ötödik számú starter lesz-e a rotationben. A két dobó közötti különbség pedig döntő faktor lehet.

A Nats tavaly az egyik legerősebb csapat volt hazai pályán, Sanchez pedig 4-2-es mutatót tud felmutatni a Nationals Parkban. Mindkét csapat 1-2-es mutatóval kezdte a szezont, ám amíg a Nats a Yankees ellen, addig a Blu Jays a Tampa ellen vesztette el a szériát.

Az oddsok nincsenek messze egymástól, viszont szerintünk a veterán pitcher és a másodéves zöldfülű közötti differencia a hazaiak javára billenti a mérleget.

{"headTitle":"Washington Nationals-Toronto Blue Jays","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-28 00:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Washington Nationals","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}