Davis Kupa

Del Potro vezetésével Argentína története első DK-címét szerezheti

Péntektől vasárnapig Horvátország és Argentína feszül egymásnak Zágrábban a 104. Davis Kupa-döntőben.

Ami a döntőket illeti Argentína a rutinosabb, a dél-amerikai csapatnak ez lesz az ötödik fináléja, viszont még egyszer sem sikerült nyernie, ellentétben a horvátokkal, akik egyetlen egyszer játszottak a trófeáért, és azt meg is kaparintották 2005-ben. Zágráb ad otthont a döntőnek, tehát Horvátország élvezheti a hazai közönség támogatását, ami soha nem egy elhanyagolható tényező. Az egymás elleni eredmény az argentinoknak kedvez, a gauchók 3-0-ra vezetnek, legutóbb 2012-ben találkoztak, amit 4-1-re húztak be. 

Egyértelműen a horvátok vették nehezebben az akadályokat, Belgium és USA ellen is döntő mérkőzésre kényszerültek, utóbbi ellen ráadásul 0-2-ről kellett fordítaniuk. Az argentinok különösebb gond nélkül nyertek a lengyelek és az olaszok ellen, a címvédő britekkel viszont megszenvedtek, de ott nem is ők számítottak a favoritnak.

Meglepetés egyik csapat összeállításában sincs, a hazaiaknál Marin Cilic, a vendégeknél Juan Martín del Potro a húzónév. Ők várhatóan hozzák a "kötelezőt", majd játszanak egymás ellen egy ki-ki meccset, aminek természetesen hatalmas tétje lesz. A páros az inkább a horvátoknak kedvez, Ivan Dodig személyében van egy klasszis páros játékosuk, igaz, társa nem nagyon akad. Pedig fontos lesz ki nyeri ezt a meccset, hiszen várhatóan az a csapat fordulhat előnnyel az utolsó napra, ha csak pénteken nem lesz valami vaskos meglepetés. Ehhez Ivo Karlovicnak vagy Federico Delbonisnak kellene borítania a papírformát. Előbbi egyébként 2012-ben szerepelt legutóbb a Davis Kupában, ám hiába 37 éves, a világranglista-20. helyén áll, így nem kérdés, hogy itt a helye a döntőben. 

hatharom.com
Argentína nyeri a döntőt
@2.40

Argentína megmutatta a britek ellen, hogy idegenben, underdogként is képes nyerni, ráadásul a számukra kevésbé kedvező kemény borításon. Cilic hiába van jó formában, Del Potro kipihenten, csak erre fókuszálva várja a döntőt, és 8-2-re áll a horvát ellen. Véleményünk szerint ez egy 50-50-es csata, így az érték 2.40-ért a vendégekben van.