Tenisz

Többek között Fucsovicsra is fogadunk - napi tippek az Australian Openre

Górcső alá vettük az ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi játéknapját.

Hol borul a papírforma?

Kedden mindkét nemnél számtalan nagy név lép pályára. Az uraknál bemutatkozik Roger Federer, Novak Djokovics, Stan Wawrinka, Juan Martín del Potro, Alexander Zverev, David Goffin és Dominic Thiem. Éppen az utolsóként említett osztráknak lehet a legnehezebb dolga az argentin Guido Pella ellen. Thiem nem túl jó passzban fejezte be a 2017-es esztendőt és az ideit is felemás eredményekkel nyitotta. Pella nem az a játékos, akit félvállról lehetne venni, ugyan alapvetően salakos teniszező, de többször megmutatta már, hogy kemény pályán sem elveszett, elég csak a tavalyi US Openre gondolni, ahol Goffinnak vért kellett izzadnia ellene. Thiemet 2016-ban Rióban salakon, míg tavaly Csengduban keményen verte, és bár egy Grand Slam-meccs más kávéház, az osztrák egyáltalán nem lehet nyugodt. Egyébként is hajlamos a major tornákon szetteket bukni. Kifjezetten nehéz rajtot jósolunk Thiemnek, azt sem zárjuk ki, hogy Pella megy tovább.

  • Szettek száma  - 3.5 felett @ 1.72

 

Magabiztos rajtot vehet Federer. - Fotó: ATP

Federer 19. fellépésére készül Melbourne-ben és eddig soha nem esett ki az első körben. Ebbe a makulátlan sorozatban aligha Aljaz Bedene fog belerondítani. 

Szettet is csak háromszor bukott a nyitómeccsén a svájci géniusz, de 1.22-ért azért ne erőltessük a Roger 3-0-t. 

Djokovics és Wawrinka abszolút kérdőjel, főleg utóbbi, akinek nem lehet tudni, hogy a megműtött térde, hogyan reagál az első tétmeccsén. Ricardas Berankis ráadásul nem az a teniszező, akit olyan könnyedén le lehet győzni. Djokovicsnak sem lesz sétagalopp Donald Young, aki jobb napján tud nagyon kellemetlen ellenfél lenni. Del Potro szintén amerikai ellen kezd, és Francias Tiafoe-ról is elmondható, hogy tud fejtörést okozni ellenfeleinek, emlékezhetünk, hogy a tavalyi US Openen öt szettre kényszerítette Federert. Az argentinnak is észnél kell lennie, ha nem akar korán búcsúzni. 

Ami a lányokat illeti, a sztárok közül láthatjuk kedden Simona Halepet, Marija Sarapovát, Angelque Kerbert, Johanna Kontát, Karolina Plískovát, Garbine Muguruzát és Petra Kvitovát. Közülük jobb óvatosan bánni Kontával és Muguruzával, ugyanis mindketten sérüléssel bajlódnak és messze nem volt tökéletes a felkészülésük. A többiek valószínűleg különösebb gond nélkül megoldják a továbbjutást, bár Kvitovának akadhatnak gondjai Andrea Petkovic ellen. 

Vállalható kis oddsok

A nyitónapon szépen jött a négymeccses kombink, így ugyanezzel próbálkozunk most is, csak ezúttal a férfi meccsek dominálnak majd.

Favoritként várja a nyitomeccsét Fucsovics. - Fotó: ATP

Lássuk rögtön Fucsovics Márton összecsapását, aki Wimbledon és US Open után ismét alanyi jogon került a főtáblára. A magyar játékos nagyszerűen hangolt az AO-ra, ugyanis az előző héten Canberrában döntőt játszott és végig nagyon meggyőzően teniszezett. A pályán mutatott testbeszéde, játéka és a nyilatkozatai alapján az önbizalma és a formája is nagyon rendben van. Így pedig egyértelműen favoritnak számít a moldáv Radu Albot ellen, akit ugyan nagy hiba lenne lenézni, de azért nem olyan tehetséges játékos, mint Fucsovics, Melbourne-ben pedig korábban még semmi maradandót nem alkotott.

Következő kiszemeltünk az ausztrál Jordan Thompson, aki főleg hazai pályán tud óriásiakat harcolni. A salakos Nicolas Kickert illene könnyedén legyőznie, az argentin idén még szettet sem tudott nyerni, Canberrában egy világranglista 400-hoz közeli játékos verte kettőben, míg Pune-ban Fucsovics gázolt át rajta. 

Kicsit meredeken néz ki, hogy a 32. kiemelt Mischa Zverev komoly underdog Hyeon Chung ellen, de miután tavaly Párizsban csupán két játékra volt jó a dél-koreai ellen, így valahol érthető a 3.00+ oddsa. Zverev nem kezdte meggyőzően az idei esztendőt sem, míg Chung Gilles Müller és John Isner személyében két nagy szervást is legyőzött, szóval valószínűleg megoldja a formán kívüli német elleni meccset is. 

Szelvényünk utolsó tagja a két évvel ezelőtti bajnok Angelique Kerber. A tavalyi gyenge éve után úgy tűnik, hogy idén újra számolni kell vele. Jól játszott a Hopman Kupán, majd behúzta Sydneyben a trófeát. Amikor így megy neki a tenisz, akkor ahogyan azt már korábban megmutatta, világelső játéka van. Az előjelek alapján nagyon komoly meglepetés lenne, ha Anna-Lena Friedsam ellen elvérezne. 

hatharom.com
Radu Albot-Fucsovics Márton Fucsovics
Nicolas Kicker-Jordan Thompson Thompson
Mischa Zverev-Hyeon Chung Chung
Angelique Kerber-Anna-Lena Friedsam Kerber
@ 2.19
Fogadási határidő: hétfő, 01:00

 

A nagyobb oddsok közül lehet fantázia Alex De Minaur nyeretésében 2.70-ért. A fiatal ausztrál az idei szezon eddigi meglepetésembere, Brisbane-ben elődöntőzött, míg Sydneyben döntőzött és mindkét tornán jó játékosokat győzött le. Nagyon érzi a teniszt hazai közönség előtt. Melbourne-ben is lehet sansza Tomás Berdych ellen. A cseh egyre inkább csúszik hátra és egyre távolabb van attól, hogy ő valaha is GS-t nyerjen. Kifejezetten nehéz meccsre számíthat az ausztrál ellen.

A hölgyeknél a kiemeltek közül Sloane Stephens és Kristina Mladenovic örvend a legpocsékabb formának. Előbbi hétfőn csomagolhatott, és ugyanez lehet a sorsa a franciának is. Mladenovic 12 (!) meccses nyeretlenségi sorozattal fejezte be a 2017-es évet. A téli szünet sem hozott nála változást, két vereséggel hangolt az AO-ra. Ilyen előjelek mellett szinte kötelező behúzni Ana Bogdant 1.85-ért