Tenisz

Igazolja Fucsovics a papírformát? - napi tippek az Australian Openre

Górcső alá vettük az ausztrál nyílt teniszbajnokság szombati játéknapját.

A forró napok után szombaton jóval kellemesebb időben teniszezhetnek a még versenyben lévő játékosok Melbourne-ben. 35 év után végre egy magyar férfi teniszezőért is szoríthatunk az első hét második felében az Australian Openen, köszönhetően Fucsovics Márton bravúrjának, aki a legjobb 64 között a 13. kiemelt Sam Querreyt búcsúztatva jutott be a harmadik fordulóba. 

Előzetesen itt a 22. kiemelt Milos Raonic jöhetett volna, de Lukas Lacko elvégezte a piszkos melót és kiütötte a kanadait, majd utána nagy meglepetésre kikapott attól a Nicolas Kickertől, aki a torna előtt kemény pályán kerek nulla meccset nyert ATP-főtáblán. Ennek megfelelően abszolút váratlan, hogy eddig jutott, ezt pedig a két 5.00+ oddsa is jól alátámasztja...

Fucsovics ellen sem adnak a 25 éves argentin játékosnak több esélyt a továbbjutásra, ami annak fényében érthető, hogy év elején Indiában már találkoztak, és akkor Fucsovics 6-0, 6-3-mal oktatta. 

Papíron abszolút a nyíregyházi tehetségünk a meccs toronymagas favoritja, ugyanakkor óriási a tét, ami átírhatja a várt forgatókönyvet. Éppen ezért nem lehet alapul venni a Pune-ben megvívott meccsüket. Egyikük sem járt még ilyen magasságban Grand Slam-tornán, az értékes ATP-pontok és a szép summa mellett pedig a győztesre várhatóan egy centerpályás Roger Federer elleni derbi is vár - a svájci azzal a Richard Gasquet-val meccsel majd, aki ellen 17-2-re áll. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Nicolas Kicker
1.14 4.65
Fogadási határidő: szombat, 5:20

Bízunk benne, hogy Fucsovics sokkal összeszedettebb lesz, mint Thompson és Lacko voltak Kicker ellen, ugyanis a dél-amerikainak különösebben veszélyes fegyvere nincs. 

1.14-ért nincs érték Marci továbbjutásában, a tét nagysága miatt minimum négy szettet várunk, de az is erősen benne van, hogy ötben dől el a továbbjutó kiléte.

  • Kicker +2.5 set hendikep @ 1.84

 

Chung boríthatja a papírformát. - Fotó: AO

A nap egyik legizgalmasabb meccsének Hyeon Chung és a 4. kiemelt Alexander Zverev összecsapása ígérkezik. A két nagyon tehetséges fiatal játékos közül utóbbi robbant be előbb a felnőttek között, de a dél-koreai is ott kopogtat már és idő kérdése, mikor lendül meg úgy igazán felfelé a ranglistán. Ami Zverevnél eddig elmaradt, az az erős Grand Slam-szereplés, ugyanis tavaly hiába volt fantasztikus éve, csak Wimbledonban élte túl az első hetet. Most sem volt eddig túl meggyőző, Thomas Fabbiano ellen még megúszta szettveszteség nélkül, Peter Gojowczykot viszont már csak négyben tudta legyőzni. Chung ezzel szemben nagyon kevés időt töltött eddig a pályán, de a jó formáját mutatja, hogy Radu Albottal az oldalán kiütötték párosban a címvédő Kontinen/Peers duót, méghozzá remek tenisszel. 

A bukmékerek is érzik, hogy ez nem lesz egy sétagalopp a németnek, ugyanis 1.45-ös oddsot adnak a továbbjutására. Chung rettentő kaparós teniszező, nehéz ellene játszani és tavaly salakon legyőzte már Zverevet. Nagyon kényelmes helyzet ez így a dél-koreainak, hogy a német riválisán a nyomás. Szerintünk ezt ki is használja majd Chung és borítja a papírformát.

Hyeon Chung-Alexander Zverev
hatharom.com
Chung jut tovább
@2.55
Fogadási határidő: szombat, 2:15

 

Érdekes meccsnek ígérkezik Tomás Berdych és Juan Martín del Potro összecsapása is. Utóbbi a nagy melegben teljesen kikészült, de kiizzadta a győzelmet Karen Khachanov ellen. Ha szombatra is 40 fokot jósolnának, akkor behúznánk a cseh játékost, így viszont, hogy csak 26 lesz, kevés esélyt adunk Berdych-nek. Nagyon hasonló teniszt játszik, mint Khachanov, ám jelenleg némileg alacsonyabb szinten, tehát DP-nek ezt hoznia kellene.

Ami a lányokat illeti, a nap rangadóját Angelique Kerber és Marija Sarapova vívja majd. A 2016-os bajnok német piszok jó formába lendült, ismét pokolian nehéz ellene megnyerni a labdameneteket. Véleményünk szerint az orosz nincs jelenleg abban a formában, hogy hosszútávon hatékony legyen Kerber ellen. Győzedelmeskedni fog a kiegyensúlyozottság.