Tipp

Maratoni csata az első Del Potro-Zverev randevún?!

Igazi csemege már a nyolcaddöntőben Sanghajban, a két klasszis teniszező csütörtök reggel első alkalommal feszül egymásnak.

Kívánni sem kívánhatnánk jobb derbit, mint a Juan Martín del Potro-Alexander Zverev, hiszen mindkét játékost élmény nézni, ráadásul nagy panasz a formájukra sem lehet. A cunamiként előre törő német tini egy pekingi elődöntővel a háta mögött érkezett Sanghajba, ahol tavaly is remekül ment neki a játék. Del Potro ugyancsak ott volt a kínai fővárosban, de neki a nyolcaddöntő után csomagolnia kellett, igaz, Grigor Dimitrovtól nem volt szégyen kikapni. 

Az argentin korábbi döntőse a tornának, igaz, azóta már eltelt négy esztendő, ezen időszak alatt - a tornát megelőzően - pedig mindössze egy meccset játszott Sanghajban.

Szeretem ezt a Masterst. Ugyan nagyon messze van, de az egyik legjobb verseny. A stadion más, mint máshol és ez nagyszerű. Az ételek csodálatosak, a felszereltség kitűnő, a borítást kedvelem, így szeretek itt játszani. 

Jól is kezdte az idei tornát Del Potro, ugyan Nikoloz Basilashvili ellen bukott egy játszmát, de ez abszolút megbocsájtható, összességében nagyon elemében volt Tandil tornya, Andrej Rublevet a második kanyarban pedig már két szettben küldte haza.

Del Potrónak fekszik a sanghaji pálya, hiszen a gyorsabbak közé tartozik - sőt, tavalyi mérőszámok alapján nem volt ennél gyorsabb Masters -, ami az ő ütőerejének és kemény adogatásainak mindig kedvez.

Zverevnek ugyancsak fekszik ez a pálya, tavaly például a Mastersek közül Sanghajban ment neki az egyik legjobban a játék, így nem olyan meglepő, hogy idén két 1000-es trófeával a zsebében komoly célokkal érkezett erre a tornára.

Kimegyek a pályára és megpróbálom a legjobbamat nyújtani, aztán elválik, hogy megy. Készen állok a közelgő versenyekre. Erre, az európai tornákra, és természetesen Londonra is. Azt gondolom, hogy a sanghaji torna az egyik legjobb Masters az összes közül.

Sok időt az első meccsén nem kellett a pályán töltenie, hiszen Aljaz Bedene 0-4-nél feladta ellene. 

Fogadás a továbbjutóra    
Juan Martín del Potro Alexander Zverev
1.95 1.65

Mint említettük, a karrierjük alatt első alkalommal néznek farkasszemet egymással. Ilyen esetben végképp nagyon nehéz megjósolni, hogy mire számíthatunk. Sejtésünk azért lehet, hiszen adott egy nagyon gyors pálya, két jó szervás, kemény ütésekkel operáló, jó formában lévő teniszező, tehát, ha overt játszunk, olyan nagyon nem lőhetünk mellé. 

Aztán, hogy ki kerül ki győztesen ebből az ütközetből, az már egy jó kérdés. Zverev nagyon éli az ilyen nagy meccseket, de ugyanez igaz Del Potróra is. Görcsösség aligha lesz a játékukban, vélhetően mindketten eltudják majd engedni magukat. A kiegyensúlyozottan magas színvonalú teniszre véleményünk szerint jelenleg inkább a német képes, ugyanakkor az argentin bármikor előtudja húzni a klasszisát, akkor pedig bárki ellen győzelmi esélyekkel indul.

Juan Martín del Potro-Alexander Zverev
hatharom.com
Szettek száma: 3
@2.15
Fogadási határidő: kedd, 07:30