Párizs Masters

Hatalmas ziccer előtt Tsonga és Del Potro

Ha a londoni világbajnokságban gondolkoznak, akkor muszáj nyerniük a párizsi tenisztorna szerdai játéknapján.

A hét elején írtunk arról, hogy kiknek igazán fontos az év utolsó Masters-viadala, hiszen a londoni világbajnokságra még két hely kiadó. A jelenleg utolsó repjegy birtokosa, Pablo Carreno-Busta az első meccsén búcsúzott, így innentől az a kérdés, hogy kinek sikerül az utolsó pillanatban kiénekelnie a sajtot a szájából? Miután a legfőbb üldözője, Sam Querrey is betlizett, így Juan Martín del Potro és Jo-Wilfried Tsonga jöhet szóba, illetve még Kevin Anderson is beleszólhat, bár ő messze nincs olyan jó formában, mint az argentin és a francia. 

Del Potro a portugál Joao Sousa ellen kezd, akit múlt héten Bázelben 6-1, 4-6, 6-1-re győzött le. Papíron tehát nem kellene, hogy a dél-amerikainak gondot okozzon a továbbjutás - egyrészről DP a jobb játékos, másrészről pazar formának örvend. 

Tsonga honfitársa Julien Benneteau ellen mutatkozik be a Bercyben, ami már egy fokkal érdekesebb meccsnek ígérkezik. Benneteau ugyanis bejelentette, hogy ez az utolsó tornája, utána szögre akasztja a szerelését. Igazából adja magát, hogy Tsonga vonultassa vissza, hiszen neki szüksége van a pontokra, míg Benneteau-nak elég egy jó kis derbi a centeren a szép búcsúhoz. 

Minden adottnak tűnik Tsonga továbbjutásához, de egyébként nemrégiben, az antwerpeni tornán is megmérkőztek és akkor is Jo nyert (7-6, 6-2).

Abszolút az lenne a papírforma, ha Del Potro és Tsonga is nyernek. Ezt támasztják alá az oddsok is, hiszen kettejük sikerével mindössze 1.36-szoros pénzt nyerhetünk a   -nál. 

Carreno-Busta mellett David Goffin a másik, aki jelenleg világbajnoki indulást érő helyen tanyázik. Neki már komolyabb előnye van, így tőle egy-két győztes meccs is elegendő lehet. Könnyű dolga azonban nem lesz a hazai pályán teniszező Adrian Mannarino ellen. Itt akár még borulhat is a papírforma, ha a francia jó napot fog ki.