Párizs Masters

Del Potro és a többiek - rájuk figyelj a héten!

Két hely kiadó még a londoni világbajnokságra, melyekért heten szállnak harcba a héten Párizsban.

Bőven maradt még izgalom az év utolsó Masters-viadala előtt, hiszen egyelőre csak Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Marin Cilic és Grigor Dimitrov helye biztos a november 12-én rajtoló ATP-világbajnokságon. A maradék két londoni repjegyre heten pályáznak, akik mind el is indulnak Párizsban. 

Ha most hirdetnének végeredményt, akkor David Goffin és Pablo Carreno-Busta csatlakozhatna Nadalékhoz. Egyikük sem lehet azonban nyugodt, hiszen rettentő szoros a pontverseny. Ami biztos, hogy a belga egy elődöntővel kvalifikálja magát, de valószínűleg gyengébb eredmény is elegendő lesz. Carreno-Bustának nagyon össze kellene kapnia magát, ugyanis a bravúros US Open-elődöntője óta négy tornán csupán egy meccset nyert. Látva a formáját nagy pénzt nem tennénk rá, hogy ott lesz Londonban, pláne, hogy a Bercyben már a harmadik körben összefutnak a legfőbb üldözőjével, Sam Querreyvel. Az amerikai sincs élete formájában, de tőle hamarabb várható egy jó szerepelés, mint a spanyoltól. 

PCB-hez hasonlóan, a US Open másik hőse, Kevin Anderson is teljesen szétesett a szezon hajrájában. Négy tornán mindössze három győzelmet aratott, olyan játékosoktól kapott ki, mint Ryan Harrison, Jan-Lennard Struff és Guillermo Garcia-Lopez. Könnyen lehet, hogy emiatt a három betli miatt marad majd le a londoni járatról. Mögötte Juan Martín del Potro és Jo-Wilfried Tsonga ugyanis keményen begyújtotta a rakétákat. Az argentin Sanghajban elődöntőzött, Stockholmban tornát nyert, Bázelben pedig döntőzött. Alig van lemaradása PCB mögött, így DP akár egy elődöntővel is kvalifikálhatja magát, egyedüli peche, hogy meglehetősen nehéz sorsolást kapott. Ami Tsongát illeti, a nyári és ősz eleji szenvedése után Antwerpenben egy tornagyőzelemmel tért vissza a helyes ösvényre. Múlt héten Bázelben is döntőzött, így Párizsban mindenféleképpen oda kell rá figyelni. Matematikai esélye még a bécsi bajnok Lucas Pouille-nak is van, ám tőle Párizsban is győzelem szükségeltetik.


Fogadás szempontjából Carreno-Bustát és Kevin Andersont nem érdemes erőltetni, nekik kifejezetten pocsékul sikerült eddig megbirkózniuk a plusz nyomással. Goffin, Del Potro, Tsonga és Pouille elkapták a fonalat, rájuk érdemes lehet pénzt tenni, míg Querrey hatalmas kérdőjel.

Ugyanakkor egyelőre nem tudunk rájuk fogadni, hiszen ellenfélre várnak. Igazán nehéz dolga majd Goffinnak, Tsongának és Andersonnak lehet a nyitómeccsén. A belga a Mannarino-Ferrer, a francia a Benneteau-Shapovalov, a dél-afrikai pedig a Verdasco-Rublev mérkőzés győztesével találkozik.

Ezek közül a Benneteau-Shapovalov ígérkezik igazán nagy derbinek, amelyre ma este kerül sor. A francia óriási küzdő és igazi minden hájjal megkent játékos, míg a kanadai a fiatalos lendületet képviseli. Meglepő lenne, ha egyoldalú meccset vívnának, inkább kinéz itt egy háromszettes thriller, így érdemes lehet behúzni a 22.5 játék felett tippet 1.75-szörös pénzért.

Fogadás a győztesre    
Julien Bennetau  Denis Shapovalov
1.70 1.95