Tenisz

Háromszoros pénzt fizet, ha Nisikori meglepi az egyre fáradtabb Del Potrót

Maratoni meccsnek ígérkezik a két klasszis teniszező vasárnapi ütközete a Miami Open harmadik fordulójában.

Vasárnap a legjobb 32 küzdelmeivel folytatódik a férfi egyes Miamiban. A forduló rangadójának a 12 meccse veretlen Juan Martín del Potro és a 26. kiemelt Kei Nisikori ütközete számít. Utóbbi ugyan a sérülése óta még nem találta meg a legjobb formáját, ám miután dél-amerikai riválisa az utóbbi egy hónapban alig pihent néhány napot, így kiegyenlítődhetnek az erőviszonyok a pályán, ami természetesen fogadás szempontjából is egy érdekes meccset vetít előre.

Del Potro döntő szettben verte Robin Haase-t. - Fotó: ATP

Mindketten kemény mérkőzést vívtak az előző körben, Del Potro 6-4, 5-7, 6-2-re nyert Robin Haase ellen, míg Nisikorinak 7-6, 4-6, 6-3 arányban sikerült legyűrnie John Millmant. A japán volt a boldogabb, aki Acapulcó óta nem játszott tétmeccset, így különösen nehéz dolga volt, ám, ha vért izzadva is, de megoldotta. Mint ahogyan az argentin is, akinek ellenfele fantasztikus napot fogott ki.

Rettenetes meccs volt, még akkor is, ha Robin jól játszott. Nagyon nehéz ellenfél volt, de túléltem és ez a legfontosabb. Javulnom kell azonban, ha messzire szeretnék jutni. A testem elkezdett fáradni, de most lesz egy kis szusszanó. 

- nyilatkozta az argentin, aki hozzátette, hogy nagyon kemény meccset vár Kei ellen, aki remekül fogad és erős a két kezes fonákja. 

Haase klasszis teljesítménye sem volt elegendő, ami jól mutatja, hogy Del Potro mennyire nagy önbizalommal és mennyire jó formában játszik. Nyilván fizikálisan és mentálisan is egyre fáradtabb, hiszen az elmúlt egy hónapban két tornát is végigteniszezett. 

Nisikori ellen minden szempontból egy nagyon kemény kihívás előtt áll, egy maratoni meccsen pedig könnyedén a japán felé billenhet a mérleg nyelve, bár gyorsan hozzá kell tenni, hogy az ázsiai nincs még a topon. 

Fogadás a győztesre    
Juan Martín del Potro Kei Nisikori
1.35 2.65
Fogadási határidő: 16:00

Mindenesetre 1.35-ért biztosan nem kockáztatnánk, annyiért nem éri meg Del Potro győzelme. Nisikorira egyes irodákban akár 3.00 feletti oddsot is adnak. Indian Wellsben is láthattuk, hogy Leonardo Mayer és Philipp Kohlschreiber is képes volt szettet nyerni az argentin ellen, illetve most Haase is.

Inkább az overre vagy egy Nisikori szettre érdemes fogadni, utóbbit 1.77-ért játszhatjuk meg.