Riói olimpia

Lehet magyar döntős futószámban

Baji Balázs a döntőért fut szerda hajnalban 110 gáton Rióban.

Márton Anita után, aki 1968 után tudott magyar női atlétaként érmet nyerni a nyári ötkarikás játékokon, Baji Balázs is szenzációra készül. No, a 27 éves Európa-bajnoki ezüstérmes gátasunk nem számít éremesélyesnek, ám az is óriási dolog lenne, ha döntőbe tudna kerülni. Ezzel a céllal érkezett Rióba, illetve szeretné a 13.28-as egyéni csúcsát megdönteni. A kezdés jól sikerült, kedd hajnalban a 12. legjobb idővel jutott be az elődöntőbe. Az időkből messzemenő következtetést nem lehet levonni, mert szakadó esőben futottak. Baji egyébként azt nyilatkozta, hogy látni nem sokat lehetett, de jó formában érzi magát, jól ment a futás, bizakodó. 

Tippelj a napi kérdésekre olimpiai tippjátékunkban, és nyerj egy csúcs tabletet!

Nem csoda, hogy egyéni csúcsdöntésben gondolkozik, hiszen a nagy versenyekre elég jól szokta tudni időzíteni a formáját. 2013-ban a moszkvai világbajnokságon, 2014-ben a zürichi és idén az amszterdami Eb-n is megdöntötte a legjobbját. Aztán, hogy ez mikor mire elég, az már más kérdés. Hollandiában ezüstérmet szerzett, ami hatalmas fegyvertény, és egyben azt jelenti, hogy Európa második leggyorsabb gátasaként érkezett az olimpiára. Persze ez csak az önbizalma szempontjából fontos, egyébként nem mérvadó, nem is volt ott minden európai sztár. 

Valószínűleg kelleni fog a döntőhöz az a 13.30 körüli idő, négy éve is ennyivel lehetett még a nyolc közé jutni. A probléma, hogy borzasztó sűrű a mezőny, ezt az időt Bajin kívül tudja 12-14 fő az elődöntőből, szóval nagyon nehéz a fináléba kerülni, a szerencsére is szükség lehet, századokon múlhat még akkor is, ha megfutja a legjobbját. Egy ilyen mezőnyben az érték inkább abban van, hogy nem jut be, de nyugodt szívvel nem tennénk rá, mert fejben tényleg nagyon jól össze tudja rakni az igazán fontos futásait. 

Hol végez Baji balázs 110 gáton?
1-4. 5-8. más
TippmixPro @ 13.00 TippmixPro @ 2.75 TippmixPro @ 1.45