Indian Wells-i tenisztorna

Bemutatkozik Murray és Wawrinka

  • hatharom.com

Szombaton a férfiknál is ütőt ragadnak a kiemelt játékosok, vagyis megkezdődnek a második körös küzdelmek.

A wimbledoni bajnok Andy Murray a sikerrel megvívott Davis Kupa első forduló után győzelmi reményekkel érkezett Kaliforniába, ahol a főtáblán nem is vár rá különösebben nehéz feladat a világranglista-92. Marcel Granollers személyében. A spanyol játékos finoman szólva sincs élete formájában, már az is nagy dolog, hogy egy meccset tudott nyerni, hiszen idén kis túlzással bárkitől képes volt kikapni. Nyolcszor találkoztak eddig karrierjük során, Granollersnek kétszer is sikerült győznie, viszont egyiket még 11 évvel ezelőtt egy Challenger-tornán aratta, a másiknál pedig a brit feladta ellene a találkozót. Legutóbb tavaly Madridban salakon mérték össze erejüket, akkor Murray két játékot engedett. Ami kérdéses, hogy a szigetországi klasszis apukaként, hogyan teljesít, de kiindulva a Davis Kupa-teljesítményéből, nem látszik, hogy visszaesett volna a formája. Sőt, akár hatalmas lökést is adhat a karrierjének, emlékezhetünk, hogy Novak Djokovicsra is milyen jó hatással volt a gyerkőc megszületése.

Fogadás szempontjából nem túl jó mérkőzés, Murray szettveszteség nélküli győzelme alig fizet valamit, a játékok számánál pedig elég alacsony, 17.5-ös határt húztak meg a    -nál. Simán benne van egyébként a pakliban, hogy Granollers nem tud öt játéknál többet összekaparni, hiszen ezen a borításon, az ő tudásával nehéz ingyen pontokhoz jutni, ha pedig a labdamenetekben kell megnyernie, az nem ígérkezik könnyűnek a brit ellen, pláne nem a mostani formájában. Ezen a tornán viszont Murrayvel mindig vigyázni kell, szenvedett már meg ekkora favoritként többször is a nyitómeccsén, sőt 1.02-1.03-as oddsal kétszer ki is esett. 

A Roland Garros-címvédő Stan Wawrinkának is vannak hasonló élményei Indian Wellsből. Tavaly óriási meglepetésre már az első fordulóban búcsúzott a holland Robin Haase ellen. Ebből most profitálhat, egy komolyabb meneteléssel közelebb kerülhet a tornát kihagyó Roger Federerhez a világranglistán. Sőt, ha Miamiban is jól szerepel, akkor a salakszezonnak már úgy vághat neki, hogy akár meg is előzheti a honfitársát, de Murray is látótávolságon belülre kerülhet. Wawrinkának tehát nagyon nem mindegy, hogyan szerepel a két márciusi 1000-es versenyen. Az első meccsén az ukrán Ilja Marcsenko lesz az ellenfele, aki az év eleji dohai elődöntőjétől új erőre kapott és egész jó formába lendült. Kellemetlen nagy szervás játékos, ha jó lábbal kel fel, akkor a svájci dolgát is megnehezítheti. Stan egyébként a februárt egy dubaji sikerrel zárta, a torna alatt csupán egy szettet veszített, viszont többször is szoros csatákba bonyolódott a játszmákon belül. Marcsenko is jó lehet egy 7:5 vagy 7:6-os szettre, akkor pedig a 20,5-ös határt is túlszárnyalhatják, amire 1.65-szörös pénzt fizetnek a    -nál.