Tenisz

Ezzel a tippel próbálkozunk Wawrinka és Murray rangadóján

Hétfő késő délután már az első körben farkasszemet néz egymással az eastbourne-i tenisztorna két legnagyobb sztárja.

Miután július 2-án elrajtol a wimbledoni torna, így ezen a héten sem Eastbourne-ben, sem pedig Antalyában nem lép pályára top 10-es teniszező, ugyanakkor az angliai verseny főtábláján Stan Wawrinka és Andy Murray nevét is megtaláljuk. A két Grand Slam-bajnok ráadásul rögtön a nyitónapon az első körben megmérkőzik egymással. Tavaly, amikor a Roland Garroson a döntőért hatalmas harcot vívtak, akkor aligha gondoltuk volna, hogy bő egy év múla a 150-ben sem lesznek a világranglistán. De a sérülések keresztbe húzták a számításaikat.

Fogadás a győztesre    
Stan Wawrinka Andy Murray
2.20 1.55
Fogadási határidő: 17:00

Az előző szezonban Wimbledon után már egyiküket sem láthattuk játszani, viszont Wawrinka már az Australian Openen visszatért, míg Murray múlt héten Queen's-ben játszotta az első tétmeccsét. Ilyen szempontból a svájci tart előrébb, de látva a játékát, elég messze van még a csúcsformájától. A brit visszatérése azonban több, mint meggyőző volt, Nick Kyrgiosszal egy remek meccset játszott.

A vesztes meccs ellenére jól sikerült Murray visszatérése. - Fotó: ATP

Murray különösen jól teljesített fogadóként, az ausztrál a második szervák mögött a pontok csupán 32%-t tudta megnyerni. 

Ilyen szempontból Wawrinkának sem lesz egyszerű dolga, aki múlt héten még Sam Querrey ellen sem tudott igazán hatékony lenni adogatóként, pedig az amerikai nem a masszív fogadóteniszéről híres. 

Azt különösebben nem kell ecsetelnünk, hogy Stan és Andy mennyire jól ismerik egymást. Ez lesz a 19. összecsapásuk és eddig meglehetősen kiegyenlített volt a rivalizálásuk, hiszen 10-8-ra vezet a brit. Ez a párharcuk viszont nem hasonlítható a korábbiakhoz, viszont hiába nincsenek jelenleg a ranglista elején, attól ez még egy komoly presztízzsel bíró derbi. 

A fogadóirodák Murrayt hozták ki favoritnak, amivel részben egyet is tudunk érteni, de az igazi értéket a 22.5-nél több játék tippben látjuk. Ha már ilyen szerencsétlenül alakult a sorsolásuk, akkor mindkettejüknek jól jönne egy hosszabb meccs, és egyébként sincs most olyan domináns játékuk még, hogy könnyedén elintézzék a másikat.

  • Játékok száma - 22.5 felett @ 1.80