Tenisz

Már csak hármas oddsért mérik Federer Australian Open címvédését

Riválisai sérülései miatt folyamatosan esik a svájci géniusz Australian Open sikerére kínált oddsa.

A tavalyi évben sérülésekkel bajlódó sztárok közül Novak Djokovics és Andy Murray szezonja sem indul a legfényesebben, hiszen előbbi a Mubadala bemutató versenyt mondta le, míg utóbbi a brisbane-i szereplést.

"Rettentően csalódott vagyok, hogy vissza kell lépnem a Mubadala World Tennis Championship mérkőzéseitől. Sajnos az elmúlt néhány napban fájdalmat kezdtem el érezni a könyökömben, több teszt elvégzése után pedig az orvosaim azt javasolták, hogy ne kockáztassak és folytassam a terápiát. Most nem tehetek mást, el kell fogadnom ezt a helyzetet és bíznom abban, hogy eredményes lesz a terápia. Ez most befolyásolhatja a szezon első részét, újra kell gondolni, hogy milyen tornákon indulok." - közölte hivatalos oldalán a volt világelső szerb teniszező.

 

Még rosszabb helyzetben van Murray, akinek úgy tűnik végképp nem sikerült kilábalnia a csípősérüléséből, így a műtétet fontolgatja. 

"Csalódott vagyok, hogy vissza kell lépnem a brisbane-i versenytől. Olyan szándékkal jöttem ide, hogy erősen kezdem a szezont, de sajnos a csapatommal azt érezzük, hogy nem tartok ott, amivel a legmagasabb szinten tudok teljesíteni. Több opció is van. Nyilvánvaló, hogy a folyamatos rehabilitáció egy lehetőség, ami több időt nyújt a csípőmnek a gyógyulásra. A műtét is egy lehetőség, de a sikeres kimenetel esélye nem olyan magas. Remélem nem kell majd megműteni, de ezt is fontolóra vesszük." - írta instagram oldalán a brit klasszis.

Djokovics és Murray esetében sem vehetjük biztosra, hogy ott lesznek a január 15-én rajtoló Australian Openen, de ha vállalják a szereplést, akkor sem valószínű, hogy ilyen problémák mellett topformában lesznek. 

Szintén óriási a kérdőjel Stan Wawrinkát illetően is, aki térdműtéten esett át és csak november elején kezdte meg az edzéseket, de néhány hete még arról lehetett olvasni, hogy labdamenetet sem tud játszani. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a svájci készen áll-e majd az Australian Openre, csak az a biztos, hogy ATP-tornán nem láthatjuk előtte. Meglepő lenne, ha vele is komolyan számolni kellene Melbourne-ben.

A világelső Rafa Nadal állapota is kérdéses, aki szintén visszalépett a brisbane-i versenytől, igaz, elmondása szerint neki csak egy kis extra felkészülésre van szüksége, miután a tavalyi hosszú szezon után kicsit megcsúszott. Mindenesetre nála sem sem indul problémamentesen a 2018-as idény, és amennyiszer sérüléssel bajlódott, nem tudhatjuk biztosra, hogy nincs-e valami a háttérben...Ne felejtsük el, hogy ő is sérüléssel zárta 2017-et.

Remek formában játszik Federer Perth-ben. - Fotó: metro.co.uk

A nagyágyúk közül tehát csak az AO-címvédő Roger Federer felkészülése halad a megfelelő vágányon. A svájci legenda Perth-ben, a Hopman Kupán készül, ahol egyéniben két meccset nyert eddig szettveszteség nélkül, míg vegyespárosban ugyancsak veretlen. Federer körül tehát minden a legnagyobb rendben, innentől pedig nem kérdés, hogy az Australian Open legnagyobb favoritja

Ezt az oddsok is alátámasztják, hiszen jelenleg 3.00 körül fogadhatunk rá. Djokovics és Murray visszalépése is azt eredményezte, hogy esett a svájci szorzója, ugyanis korábban 3.75 körül mérték a melbourne-i sikerét. 

Ki nyeri az Australian Opent?
Roger Federer 3.00
Rafael Nadal 5.00
Novak Djokovics 5.50
Alexander Zverev 10.00
Grigor Dimitrov 10.00
Andy Murray 13.00

Federer mellett mások is profitálhatnak Murrayék sérüléseiből, például Grigor Dimitrov, aki a világbajnokságon is kihasználta, hogy gyengébb volt a mezőny, de David Goffin, Alexander Zverev és Juan Martín del Potro is odaérhet. Van még szűk két hét az AO rajtjáig, érdemes ezekre a játékosokra fókuszálni és figyelni, hogy milyen formát mutatnak. 

A helvéthez hasonlóan egyébként, Goffin és Zverev is a Hopman Kupát választotta a szezon első versenyének, míg Dimitrov Brisbane-ben ragad ütőt.

Fogadás a győztesre   
  1 2
Roger Federer-Jack Sock - -
Grigor Dimitrov-John Millman 1.20 3.65