Tenisz

Ismét megráncigálhatja a román játékos Murray bajszát

  • Cesc18

Andy Murray megszenvedhet a román ellenfelével az antwerpeni torna negyeddöntőjében.

Pénteken a negyeddöntős összecsapásokkal folytatódik a küzdelem Antwerpenben és egy igazán nyitott végjáték elé nézünk, hiszen a nyolcaddöntőben búcsúzott az 1. kiemelt Gael Monfils és a 2. kiemelt David Goffin is. Innentől akár Andy Murray is lehet a befutó, aki két és félév után nyerhetne ismét ATP-címet. Kérdés, hogy az egykori világelső brit melyik arcát mutatja a folytatásban, kedden ugyanis nem volt túl meggyőző, a tegnapi játéka viszont bizakodásra adhat okot. 

Murray első alkalommal játszik az antwerpeni publikum előtt. - Fotó: ATP

Ami biztos, hogy a nyolc között Marius Copil akár egy nagyon nehéz ellenfél is lehet Murray számára, ha a rutinos román a legjobb teniszét teszi a pályára. 

Copilnak egyáltalán nincs jó szezonja, viszonylag kevés tornán tudott megvillanni, ugyanakkor a fedett pályás versenyeken nem lehet őt félvállról venni. Sem salakon, sem füvön, sem pedig kültéri keményen nincs olyan jó statisztikája, mint teremben. 

Karrierje során a fedett pályás ATP-mérkőzései közel 60%-t megnyerte, ami igen impozáns egy olyan játékostól, akit soha nem rangsoroltak a top 50-ben. 

Tavaly csúcsosodott ki leginkább a jó fedett pályás játéka, miután Szófiában és Bázelben is döntőt tudott játszani. Különösen utóbbi volt bravúr, hiszen a selejtezőből indult és olyan játékosok skalpjait vadászta le, mint Marin Cilic és Alexander Zverev. 

A héten Antwerpenben is jobban teljesít, mint a szezon során bármikor. A selejtező és az első körös papírforma kipipálása után egy nagyon komoly csörte után tudta búcsúztatni a 3. kiemelt Diego Schwartzmant. Nem kis bravúr volt ez Copiltól, Schwartzman ugyanis az elmúlt három évben kétszer is döntőzött Antwerpenben. 

Mire fogadjunk?

A román legnagyobb fegyvere a szervája, így kulcskérdés lesz, hogy milyen százalékban tudja beütni az elsőket. Csak akkor van ugyanis esélye egy olyan jó fogadó ellen, mint Murray, ha kevésszer kényszerül második szervára. 

Látva Copil teljesítményét a héten, bízhatunk abban, hogy koncentrált és összeszedett lesz. Azt a tavalyi washingtoni 3 órás meccsük is megmutatta, hogyha a román jó formában üt, akkor meccsben lehet egy nem topformában lévő Murray-vel. 

{"headTitle":"Andy Murray - Marius Copil","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-18 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Copil megnyert játékai 9.5 felett","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}
luckybet