Wimbledon

A nagy négyesből Federerre vár a legnehezebb feladat

A vasárnapi szünnap után hétfőn hagyományosan a nyolcaddöntős küzdelmekkel folytatódik a wimbledoni viadal.

A nagy négyes minden tagja túlélte az első hetet, Wimbledonban erre 2014-ben volt legutóbb példa. Akkor a 16 között Rafa Nadal volt a kakukktojás, Nick Kyrgiosba tört bele a bicskája. Most valamivel nyugodtabb lehet a salakkirály, hiszen Gilles Müller nem jelent akkora fenyegetést, annak ellenére, hogy a 34 éves luxembourgi igazi füves pályás specialistának számít. Az All England Club gyepén azonban először jutott ilyen magasságba, és a legtöbb szerva-röptéshez hasonlóan, ő is szóvá tette már, hogy mennyire lassú a borítás. 

Játszottam a 18-as és a 12-es pályán is a héten, ezek voltak a leglassabb füves pályák, amin valaha játszottam.

- mondta Müller, akinek voltak is nehéz pillanatai az első három fordulóban. Sokkal az 1-es pálya sem lesz gyorsabb, és bár nagyon régen, a 2015-ös kiírásban elkapta Nadalt, most kisebb csoda lenne, ha borítani tudná a papírformát. A spanyol rettentően összeszedett, gyakorlatilag ott folytatja ahol a salakszezonban abbahagyta. Egy nagyon gyors füvön lenne fegyvere Müllernek, Wimbledonban viszont nem a leghatékonyabb a játéka. Nem zárnánk ki, hogy Nadal három szettben abszolválja a továbbjutást, amire 1.75-ös oddsot kínál a  

Izgalmasabb derbit ígér a hétszeres bajnok Roger Federer és a "Baby Fed" becenevet viselő Grigor Dimitrov összecsapása. A bolgár az igen gyatrára sikerült tavasz után a füves idényre összekapta magát. Nagyon kevés időt töltött a pályán az első héten, így teljesen frissen várhatja ezt a meccset. 

Jól ismerik egymást, ez már a hatodik mérkőzésük lesz, eddig mindig a svájci géniusz kerekedett felül, viszont most először mérik össze a tudásukat füvön. Csodás mozdulatokból és látványos labdamenetekből biztosan nem lesz hiány, ha pedig Dimitrov kellően fókuszál a szervájára, akkor szoros szettek dönthetnek. 

A világelső és címvédő Andy Murrayre, illetve a háromszoros bajnok Novak Djokovicsra egyaránt francia ellenfél vár. Előbbi a mindig kiszámíthatatlan Benoit Paire-rel találkozik, míg utóbbi az élete legjobb GS-tornáját futó Adrian Mannarinóval. Mind Murray, mind Djokovics toronymagas favoritja a maga meccsének, de nyugodt szívvel egyikükre sem mernénk a 3-0-t behúzni. Paire és Mannarino is képes egy-egy szett erejéig olyan teniszt a pályára tenni, amire ellenfeleiknek nincs válaszuk. 

Ahol garantált az over, az Sam Querrey és Kevin Anderson, illetve Milos Raonic és Alexander Zverev összecsapása. Ezt persze a bukmékerek is tudják és mindkét esetben 40 fölött húzták meg a játékok számának határait. 

Anderson az egyik legjobb adogató. Sok alkalommal, amikor nagy szervással játszol, valójában a saját szervádra figyelsz a legjobban, mert bízol abban, ha tartod, előbb utóbb eljön a te időd. 

- nyilatkozta Querrey, aki hozzátette, hogy a füves borítás és Wimbledon a kedvence. 

Vélhetően mindketten ezt tartják majd a szemük előtt, a legnagyobb fókusz a saját adogatójátékaikon lesz, hiszen pontosan tudják, hogy egy brék a szettbe kerülhet. Ennek megfelelően, arra, hogy lesz tie-break a meccsen mindössze 1.16-os oddson lehet fogadni...

Remek formát mutattak mindketten az első héten, jól is ismerik egymást, így a 40 fölötti line ellenére bátran húzzuk be az overt.

Sam Querrey-Kevin Anderson
hatharom.com
42.5 játék felett
@1.55
Fogadási határidő: 13:45

A Raonic-Zverev ígérkezik a nap egyik legjobb meccsének. A kanadainak nincs jó éve, így annak ellenére, hogy tavaly döntőzött Wimbledonban, mégis radar alatt menetelhetett. Zverevnek is jót tett a kisebb fókusz, Párizsban nem tudott megbirkózni a nagy média figyelemmel, most viszont könnyedén abszolválta az első három kört, így pályafutása során először nyolcaddöntőt játszhat egy Grand Slam-tornán. 

Rettentő kiélezett szettek várhatóak és meglepő lenne, ha háromban dőlne el. Ha nem 45.5 lenne a line, itt is érdemes lehetne overt rakni...