Wimbledon

Több sztár is bajba kerülhet a nyitónapon

Andy Murray és Rafa Nadal simázhat, Stan Wawrinka és Marin Cilic megszenvedhet a továbbjutásért, Nick Kyrgios pedig akár ki is eshet a wimbledoni torna hétfői játéknapján.

Hétfő kora délután beindul a meccsdömping Wimbledonban, a szezon harmadik Grand Slam megmérettetésén. Az első játéknapon a férfiaknál a felső ági ütközetekre kerül sor, vagyis bemutatkozik a címvédő Andy Murray, az immáron 10 Roland Garros-címmel büszkélkedő Rafa Nadal, a karrier Slamre hajtó Stan Wawrinka, az egykori US Open-bajnok Marin Cilic és a 20. kiemelt Nick Kyrgios

Közülük Wawrinkára és Cilicre kifejezetten nehéz rajt vár, előbbi a tehetséges Daniil Medvedevvel néz farkasszemet, míg utóbbi azzal a Philipp Kohlschreiberrel, aki ellen nem túl fényes, 2-6-os mérleggel áll. A fiatal orosz remek formát mutatott a korábbi hetekben, nagy adogatásával pedig kellemetlen pillanatokat okozhat a svájcinak, aki hagyományosan nem szerepel olyan jól az All England Clubban. A bukmékerek is érzik, hogy érdemes óvatosan bánni Medvedevvel, hiszen csak 3.10-szeres pénzt fizetnek a továbbjutására. Kohlschreiber győzelme többet hozna a konyhára (4.40), ami a 6-2 tudatában meglepő is lehetne, viszont Cilic bombaformában játszott a füves pályás szezon eddigi részében, így nem kérdés, hogy a horvát a meccs favoritja, ugyanakkor a németet soha nem lehet leírni, főleg nem underdogként.

A világelső Murray a szerencsés vesztesként főtáblára kerülő Alexander Bublik ellen kezd. A britnek ezt a meccset még úgyis viszonylag könnyedén abszolválnia kellene, hogy nincs teljesen fit állapotban. Bublik egyébként azt mondta, hogy egy nagy álma valósult meg azzal, hogy Wimbledonban a centeren játszhat, ráadásul éppen Murray ellen. Nadalnak sem szabadna túl sok időt a pályán tölteni John Millman ellen. Az ausztrál tavaly komoly fejlődésen ment át, az idei évben viszont keveset tudott játszani egy sérülés miatt. Nagyon rosszkor jött ez Millmannek, mert szépen ívelt a karrierje felfelé. 

A legérdekesebb talán a balhés aussie, Kyrgios meccse lesz, aki nem teljesen egészséges állapotban vág neki a tornának. 

Talán 60-65 százalékos állapotban lehetek.

 

 

 

 

Ilyen előjelek mellett nem kis érték rejtőzik a     által Pierre Hugues-Herbertre kínált 4.60-as oddsban. A francia egy egészséges Kyrgiosnak sem lenne könnyű falat, lévén a szerva-röpte játéka éppen ideális fűre. PHH egyébként tavaly a mostaninál is nagyobb szorzóval tudta borítani a papírformát a nyitómeccsén, szóval nem lennénk meglepve, ha a nem 100 százalékos Kyrgiostól korán elbúcsúznánk.