Premier League

Két bukott edző közül melyik a rosszabb?

Érthető módon rendkívül elkeseredettek a Newcastle szurkolói, akiknek könnyen lehet, hogy két leszerepelt edző közül kell majd választaniuk. Moyes vagy Benítez?

Pocsék teljesítménnyel kiesőhelyen áll a Newcastle United a Premier League-ben. A Stoke elleni idegenbeli vereséget még lenyelték a szurkolók, de a Bournemouth elleni hazai fiaskó után betelt a pohár, a fanatikusok nyílt levelet intéztek a klub vezetőségéhez.

"Amit a Newcastle-szurkolók akarnak, az 11 fekete-fehér mezes játékos, akik tudják, mit jelent ez a klub, és hétről hétre a maximumot nyújtják a mezben. Bízunk benne, hogy a klub vezetőségében megvannak a megfelelő személyek arra, hogy a csapat megmeneküljön a kieséstől. Hátra van még tíz mérkőzés, ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk a játékosok jelenlegi hozzáállását.

Döntéseket kell hozni a vezető beosztásban lévőknek, méghozzá minél hamarabb. Lehet, hogy itt az ideje belátni, hogy nem egy edző kell a csapat élére, hanem egy olyan személy, aki tudja motiválni és menedzselni is a csapatát, nem csak a taktikához ért".

A levél annak ellenére született meg, hogy a szurkolók a végletekig kiálltak/kiállnak Steve McClaren vezetőedző mellett, lényegesen nagyobb megbecsülése van a lelátón, mint mondjuk Alan Pardew-nak volt a menesztése előtt. McClaren azonban joggal félti az állását, hiszen már csak 1.08-as oddsért fogadhatunk arra, hogy az 54 éves mester kezdheti el legközelebb nézegetni az állásajánlatokat.

Melyik trénert menesztik legközelebb?
Steve McClaren (Newcastle United) 1.08
Remi Garde (Aston Villa) 13.00
Alex Neil (Norwich City) 13.00
Louis van Gaal (Manchester United) 15.00

Angol lapértesülések már azt is tudni vélik, hogy nagy név követheti McClarent, a két szóban forgó név Rafa Benítez és David Moyes, akik hónapok óta csapat nélkül vannak.

A Szarkák hétfőn lépnek pályára legközelebb, de könnyű dolguk éppen nem lesz, hiszen a listavezető és legfőbb bajnokesélyes Leicester City otthonában vizitálnak, míg a következő fordulóban következik a várva várt, zseniálisnak ígérkező Tyne-parti derbi a Sunderland ellen.

[1989003] 2016-03-14 21:00:00 Leicester - Newcastle Unitedx;
184314