Tenisz

Egy lépésre Serena a naptári Grand Slamtől

  • hatharom.com

Margaret Court és Steffi Graf után Serena Williams is megnyerheti egy éven belül mind a négy major viadalt.

A világelső amerikai klasszis szenzációs évet fut, hiszen vasárnap hatodik sikerét könyvelhette el Wimbledonban, előtte pedig övé lett a Roland Garros és az Australian Open trófeája is, tehát egy lépésre került attól, hogy egy éven belül besöpörje mind a négy Grand Slam-tornát. 

Legutóbb ez a bravúr 1988-ban Steffi Grafnak sikerült, aki végül 22 major győzelemig jutott és ezzel rekordernek számít az Open Érában. Igazi amerikai sztori, hogy Serena éppen hazai pályán, a US Openen érheti el ezt a bűvös számot, ami egyben a naptári GS-t is jelentené.

Duplán fontos lesz tehát a fiatalabb Williams-lánynak az idei amerikai nyílt teniszbajnokság. Három éve veretlen New Yorkban, összességében pedig hatszoros bajnoka a tornának, tehát papíron most vár rá a legkönnyebb feladat. Valójában ugyanakkor pályafutása egyik legkeményebb kihívása előtt áll, és a legnagyobb ellenfele egyértelműen önmaga lesz. Olyan szinten teniszezik, amire jelenleg a női mezőnyben senkinek nincs válasza. Ehhez társul még egy hihetetlen akarás, amely idén mind a három Grand Slam-tornán kihúzta a nehéz helyzetekből.

Ki nyeri a 2015-ös US Open női egyes versenyét? - a    szorzói
Játékos Odds
Serena Williams 2.15
Viktorija Azarenka 6.25
Marija Sarapova 7.75
Simona Halep 10.25
Petra Kvitová 12.50
Garbine Muguruza 17.25
Caroline Wozniacki 19.50
Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.