NBA

Nagyot húzott a Pelicans

  • Barcsai Róbert

A meglepetésekkel teli 2013-as újoncbörze egyik legnagyobb szenzációját az jelentette, hogy a sokak által első helyre várt Nerlens Noel csak az ötödik helyen kelt el, azonban ez sem volt elég: továbbadták Philadelphiába.

Jrue Holiday a Pelicans színeiben folytatja

Óriási meglepetéseket hozott az NBA 2013-as újoncbörzéje, az egyik legnagyobb szenzációt pedig az jelentette, hogy a korában első helyre várt Nerlens Noel csak az ötödik helyen kelt el (New Orleans Pelicans). A tehetséges magasember érkezésére a szakértők rögtön felkapták a fejüket, hiszen a Davis-Noel duó játékát élmény lett volna nézni, azonban a vezetők közbeszóltak.

Történt ugyanis, hogy a korábban lotterys választási jogra vágyó Philadelphia 76ers felajánlotta Jrue Holidayt Noelért cserébe, amelyre nem csak rábólintott a Pelicans vezetősége, de még egy 2014-es elsőkörös draftcetlit is küldtek a Sixersnek.

Jrue Holiday idén élete eddigi legjobb szezonját produkálta, 17.7 pontot és 8 gólpasszt átlagolt meccsenként, vagyis óriási erősítést jelent a New Orleans számára, főleg, hogy még mindig csak 23 éves.