MLSZ

A Honvéd ellen megszűnt az eljárás Lanzafame ügyében

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának csütörtöki ülését követően megszűnt a Budapesti Honvéddal szemben, a Davide Lanzafame szerepeltetése kapcsán indított fegyelmi eljárás - számolt be az mlsz.hu.

"A játékossal kapcsolatban a fegyelmi eljárás folytatódik, miután - az MLSZ főtitkárának fellebbezését követően - ügye az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága (FVB), illetve a Fegyelmi Felügyelő Testület (FFT) elé kerül" - olvasható a szövetség közleményében.

A kispesti klub részletezése szerint “a Honvéd FC Kft. Lanzafame Davide átigazolása és szerepeltetése körében felróható magatartást nem valósított meg.”

“Klubunk örömmel veszi tudomásul, hogy jog és erkölcs létezik a magyar labdarúgásban és az illetékesek a rendelkezésre álló valós tények alapján és nem szenzációs, mások által fabrikált álhírek alapján irányítják a magyar labdarúgást. A Budapest Honvéd FC továbbra is elkötelezett abban, hogy a fogadási csalásban bármilyen szinten részt vevő egyéneket örökre távol tartsák a magyar labdarúgástól, az inkvizíció eszközeinek bevetése nélkül" - írja a honvedfc.hu.

Mint ismert, a 26 éves olasz csatár még a Bari játékosaként keveredett gyanúba több csapattársával együtt, hogy "eladott" mérkőzéseket. Lanzafame télen fél évre kölcsönbe érkezett a Honvédhoz a Cataniától, így az idény végén lejárt a szerződése. A kispesti együttest öt találattal segítette az Európa Liga-indulást érő bronzéremhez. A klub június 6-án azonnali hatállyal szerződést bontott vele,, miután az Olasz Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményéből értesült arról, hogy a támadót sportcsalás bűntettével vádolják.