NBA

Sima győzelemmel egyenlített a címvédő

  • MD

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének második mérkőzésén a Miami Heat már érvényesítette a hazai pálya előnyét, és egy 33-5-ös hajrával sima győzelmet aratott a San Antonio Spurs felett. A csapatok 1-1-es állással teszik át székhelyüket San Antonióba a következő három meccs erejére.

Miami Heat - San Antonio Spurs 103-84

Nem túlzás állítani, hogy sorsdöntő mérkőzés előtt állt a Miami Heat, hiszen ha a második meccset is elvesztik LeBron Jamesék, akkor elképzelhetetlennek tűnt volna a címvédés a részükről. A Heat játékosait azonban nem kellett félteni, főleg Jamest, aki ezúttal Mario Chalmerstől kapott segítséget az első három negyedben, míg a Király össze nem kapta magát.

James az elején 13 próbálkozásból csupán hármat értékesített, és félő volt, hogy az eredménytelensége ismét magával húzza a Heatet a gödörbe. Chalmers, Chris Bosh és a cserepadról érkező Ray Allen azonban kompenzálni tudta James hibáit, és a címvédő tartotta a lépést két negyeden keresztül a Spursszel.

A címvédő a második meccset már nem bukta el hazai pályán

A harmadik negyed végére a Spurs 62-61-re átvette a vezetést, ami valóságos ébresztőként hatott a hazaiakra. A játékrészt 14-3-mal zárták, majd a következő negyed első kilenc pontját is Jamesék szállították, és meg sem álltak addig, míg 94-67-et nem mutatott az eredményjelző. Ezt követően már nem volt kétséges, ki nyeri a második mérkőzést, a Spurs nem is tudott felállni a padlóról.

A Heat kezdői közül csak Udonis Haslem nem érte el a 10 pontos küszöböt, James 17 ponttal, Chalmers pedig 19 egységgel zárt. A kispad is sokat tett a győzelemért, Ray Allen, Mike Miller és Chris Andersen összesen 31 pontot termeltek, előbbi kettő hat triplát értékesített. A túloldalon Danny Greennek jött ki igazán a lépés 17 ponttal, míg Tim Duncan csupán 9 pontot szerzett, 11 lepattanóval.

A nagydöntő következő három mérkőzésére San Antonióban kerül sor.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

NBA rájátszás
Nagydöntő
Miami Heat - San Antonio Spurs 103-84