NBA

A Phoenix megtalálta új vezetőedzőjét

  • MD

Az idei holtszezonban eddig csak a Cleveland Cavaliers nevezte ki új vezetőedzőjét, de most már a Phoenix Suns is elmondhatja magáról, hogy megtalálta az új mestert. Jeff Hornacek, a Suns korábbi játékosa lett a befutó, akivel hétfőn írják alá a hivatalos papírokat.

A héten még hét csapat vezetőedzői állása állt üresen az NBA-ben, de hétfőtől már csak hatan árválkodnak majd szakember nélkül. Jeff Hornacek a napokban látogatta meg a Phoenix Sunst a csapat edzői állásával kapcsolatban, és a Suns vezetői olyannyira meg voltak elégedve, hogy hétfőn már alá is írják az új, három évre szóló szerződést a Utah segédedzőjével.

Hornacek után a Charlotte és a Philadelphia is érdeklődött, de végül az 50 éves szakember visszatért ahhoz a csapathoz, mely annak idején 1986-ban draftolta őt. Hornacek aktív pályafutásának első hat évét Phoenixben töltötte, az utolsó esztendőben pedig már All-Star szinten teljesített 20.1-es pontátlaggal. 2000-ben vonult vissza a Utah Jazzből, ahol vissza is vonultatták a 14-es mezszámát 2002-ben.

A korábbi Suns-játékos, Jeff Hornacek húzhatja ki a gödörből a franchise-t

Hornaceket a 2007-es playoff közepette nevezték ki a Utah dobóedzőjének, majd 2011 februárjában teljes körű segédedzője lett korábbi csapattársának, Tyrone Corbinnak, aki Jerry Sloant váltotta.

Hornacek lesz a Suns történetének 16. vezetőedzője, és az ötödik a 2007-2008-as szezon óta. Hornacek már 2008-ban is benne volt a phoenixi edzőkeresés sűrűjében, de akkor a csapat Terry Porternek szavazott bizalmat, de 2004-ben a Boston vezetőedzői címére is pályázott, de akkor Doc Rivers ütötte ki őt a nyeregből.